Oenning: A stabilizálódás útjára léptünk

2018-04-07 09:53
Az OTP Bank Liga 25. fordulójában csapatunk a Puskás Akadémia együttesét fogadja az újpesti Szusza Ferenc Stadionban. A szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzésről kérdeztük Michael Oenning vezetőedzőt.

A Puskás Akadémiával - újabb, a kieséstől veszélyeztetett közvetlen riválissal - játszunk, amely hét közben a Magyar Kupa elődöntőjébe jutott. Mik a várakozásai?

– A hétközi mérkőzés is megmutatta, hogy hiba lenne lebecsülni a Puskás Akadémiát. Tudatában vagyunk annak, hogy egy igen fontos találkozóról van szó, mert kellenek a pontok. Remélem, sok szurkolónk kint lesz a stadionban. Szoros mérkőzésre számítok. A felcsútiak egyik sajátossága, hogy nem igazán tudod a találkozó előtt kitalálni, hogy kik alkotják majd a kezdő tizenegyüket. Ennek oka az, hogy annyira hosszú a kispadjuk, hogy bármelyik játékos kiesését tudják pótolni, szinte zökkenőmentesen. Egy stabilizálódó csapat lesz az ellenfelünk szombat délután, így teljes erőbedobásra lesz szükségünk a győzelemhez.

Milyen csapattal tudunk kiállni?

– Az utóbbi mérkőzések megmutatták, hogy mi is a stabilizálódás útjára léptünk, így minden esélyünk megvan a sikeres szereplésre szombaton. Mindezt úgy, hogy nekünk az utóbbi időben többször kellett kényszerből változtatnunk a kezdőn. Ez most is így lesz, hiszen Manjrekar James begyűjtötte Balmazújvárosban az ötödik sárga lapját, így nem játszhat. De jó hírrel is szolgálhatok, van esély válogatottunk, Hangya Szilveszter játékára. Szivacski Donát szereplése ugyanakkor kérdéses. Ettől függetlenül egy jó szellemű, sikeréhes tizenegyet fogok a pályára küldeni.