Oenning: A Debrecen a szezon meglepetéscsapata

2017-11-25 10:03
Az OTP Bank Liga 17. fordulójában a Debrecen együttesét fogadjuk ideiglenes otthonunkban, a Szusza Ferenc Stadionban. A 15:30-kor kezdődő mérkőzéssel kapcsolatban kérdeztük Michael Oenning vezetőedzőt.

A DVSC egy Videoton elleni vereség után érkezik. Mit vár a találkozótól?
- Azt mindenképpen le kell szögeznem, hogy a Debrecen döcögős rajt után lendületbe jött és eddig egy kiemelkedő szezont produkál, stabil teljesítménnyel. Számomra ők a szezon eddigi meglepetéscsapata, így a jelen körülmények között is a legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy magunknál tarthassuk a három pontot.
 
Az utóbbi időben sérülések sújtják a csapatot. Ez mennyire befolyásolhatja a játékunkat?
- Ami a keretünket illeti, most sajnos valóban nem túlzottan széles a választékunk, hat mezőnyjátékosunkra nem számíthatok, de így is képesek vagyunk egy jó csapatot a pályára küldeni. Ezért a játékunkban nagy változásra nem kell számítani. Azonban a jelenlegi helyzet az edzések mindennapjaira is kihatással bír, így az edzésterveink módosultak.
 
A múlt héten Mezőkövesden háromszor is sikerült a hátrányunkat kiegyenlíteni. Ebből meríthetünk-e erőt a Debrecen elleni mérkőzésre?
- Ez azt mutatja, hogy a csapat mentális ereje továbbra is megvan és adott. A Mezőkövesd ellen újra látható volt az, ami már más mérkőzéseken is előfordult, hogy vissza tudunk térni vert helyzetekből. Azonban lényegesen egyszerűbb és célszerűbb lenne, ha mi szereznénk vezetést és úgy is zárnánk le egy mérkőzést. Bízom abban, hogy szombat délután így történik majd.