Nemzeti Sport: Bajnokként az élvonalba

2021-03-06 15:21
"A tabella első helyén áll az angyalföldi csapat, és elmondható, hogy Berecz Zsombort megérte visszavásárolni Mezőkövesdről a Fáy utcába." - Vajda György, a Nemzeti Sport újságírója Berecz Zsomborral készített interjút.

Semmit sem bízott a véletlenre Nagy Miklós, a Vasas sportigazgatója. Tisztában volt vele, a csapat korábbi játékosának Berecz Zsombornak a visszacsábítása elemi érdeke az élvonalba igyekvő együttesnek. Nos, nincs három hete, hogy az angyalföldiek éltek a játékos szerződésében foglalt lehetőséggel és megvásárolták a középpályást a Mezőkövesdtől, s azóta megállíthatatlan a középpályás által vezérelt Vasas. Három mérkőzésen játszott eddig az egyszeres válogatott labdarúgó, s mind a három találkozó után győztesen hagyta el apályát. Szerdán pedig Berecz Zsombor utolsó percben szerzett góljának köszönhetően először a bajnokságban a tabella élén várhatják a következő fordulót  a piros-kékek. 

"Természetesen örömmel tölt el, hogy  agólommal nyertünk a rendkívül lelkes és szervezett Siófok ellen - mondta megkeresésünkre a 25 éves labdarúgó. - Ám az elsőséghez az Ajka is hozzá segített bennünket, hiszen kettő egyre legyőzte a listavezető Debreceni VSC-ét. Persze ezt mi is csak a meccs lefújása után tudtuk meg, hiszen egy időben rendezték mindkét találkozót, így aztán valóban nem csak a gólomnak, a győzelemnek, de az első helynek is örültünk  a lefújás utáni percekben. Az elsőség volt a hab a tortán. Egyébként nehéz meccs volt, a Siófok ugyanis mindent elkövetett azért, hogy pontot pontokat szerezzen. Nehéz volt megbontani a védekezését, s csak  a hosszabbítás utolsó percében sikerült úgy nyolc méterről  a kapuba rúgni  a labdát. Ám a siker nem csupán az én érdemem, a csapat is sokat tett a győzelemért."

A középpályás elmondta, alig több mint két évnyi távollét után úgy fogadták a társai, s a klub sportigazgatója, mint aki egy hosszú útról tért haza, s egyáltalán nem okozott nehézséget számára a beilleszkedés. Családjával eddig Egerben élt, de már az Illovszky Rudolf Stadion szomszédságában piheni ki a mérkőzések és edzések fáradalmait. A három mérkőzés alapján azonban látható, Berecz és a szintén válogatott Pátkai Máté biztosítja a Vasas  stabilitását a középpályán.

"Rendszerint négy-egy-négy- egyes hadrendben futballozunk – magyarázta Berecz Zsombor – Nekem és Máténak is vannak védekező és támadói feladatai, megférünk egymás mellett, sőt kiegészítjük egymás játékát. Mást a futball mint az élvonalban, már csak azért is mert a legtöbb csapat a fegyelmezett védekezést választja a Vasas ellen, ez a szoros eredményekben is megmutatkozik. A nagy rivális DVSC-ét már legyőztük, ám hátra nem dőlhetünk, szeretnénk bajnokként visszakerülni az élvonalba."