„Nem téma az edzőváltás” - lapszemle

2017-12-12 16:51
Vancsa Miklós a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

- Nem téma az edzőváltás – mondta Vancsa Miklós, ügyvezető igazgatója. - Kissé meglepve olvastuk az erről szóló híreket, mert ilyen horderejű ügyekben Jámbor János tulajdonos dönt, és a klub soha nem is tett ilyen irányú kijelentést..

A klubvezető hozzátette: természetesen nem elégedettek a csapat szereplésével, kiváltképp az utolsó nyolc forduló történéseivel, az ezeken szerény két pontot eredményező produkcióban edzőnek, játékosnak megvan a felelőssége.
- És a vezetőnek is, tegyük hozzá – mondta Vancsa Miklós. – Nyilván értékeljük az elmúlt időszakot, és megbeszéljük, mi változhat, hogy jobb legyen a tavasz, mint az ősz vége. A keretben nem tervezünk nagy változást, de ahogy lenni szokott, ha valakiért visszautasíthatatlan ajánlat érkezik, elengedjük. Egy-két poszton erősítenénk, de télen nagyon nehéz megfelelő minőségű játékost találni, nem elviselhetetlenül drágán.

A kérdés persze az, mi lehet a cél? A Vasas ugye az előző szezon meglepetéscsapata volt, amikor még a bajnoki címre is esélyesnek tűnt, van, aki szerin a végső befutó Honvéd kerete nem volt számottevően erősebb, mint a piros-kékeké, ezek után nyilván nem könnyű megélni ezt az időszakot.

- Az igazság a kettő között lehet – mondta az ügyvezető. – A keretünk nyilvánvalóan sokkal többre hivatott, mint a kilencedik helyen azt figyelni, két ponttal mögöttünk már a kieső helyen lévők egyike van. Hasonló kerettel a mezőnyből kiemelkedő két csapatot, a Ferencvárost és a Videotont nemrég le tudtuk győzni, szerintem a kettő mögött nincs jelentős különbség, a többi csapat között apróságok dönthetnek, az akarat, a mentális erő sokat számíthat. Jobb tavaszban bízunk, de úgy gondoljuk, az edző és a csapat megérdemli az esélyt a javításra.