Nem adjuk fel álmainkat: elszántan és kíméletlenül küzdeni fogunk a Vasas első osztályú tagságáért – Vancsa, Szanyó

2014-10-27 13:17
A Cegléd elleni harmatos teljesítmény olyan mérvű arcul csapása volt a Vasas nevének, címerének amiből még most sem, másfél nappal a történések után sem ocsúdtam fel. Ez nem marad következmények nélkül – nyilatkozta honlapunknak Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója.

A Cegléd elleni harmatos teljesítmény olyan mérvű arcul csapása volt a Vasas nevének, címerének amiből még most sem, másfél nappal a történések után sem ocsúdtam fel. Ez nem marad következmények nélkül – nyilatkozta honlapunknak Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója.

Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója:

Természetesen a csapat vezetése nem dugta fejét a homokba a Cegléd elleni kudarc után. Ezen a mérkőzésen mutatott harmatos teljesítmény – nem akarok nagy szavakkal dobálózni, de komolyan gondolom, hogy - olyan mérvű arcul csapása volt a Vasas nevének, címerének amiből még most sem, másfél nappal a történések után sem ocsúdtam fel.

De az élet megy tovább. Ennek a mérkőzésnek meg lesznek a következményei. Nagyon sok gondolat kavarog ezzel kapcsolatban a fejemben. Természetesen egyeztetek Jámbor úrral és Szanyó Károly vezetőedzőnkkel is, de az biztos, hogy következmények lesznek és ez nem fenyegetés, hanem tény.

A ceglédi meccsről nem is szeretnék mélyebb értékelésbe bocsátkozni, annyit azért elmondanék, hogy egy rendkívül motiválatlan, egy a győzelemért keveset tevő csapatot láttunk Vasas mezben a pályán, ami a januári visszajövetelünk óta még egyetlen egyszer sem fordult elő.

Egy nagyon szerény képességű társaságtól kaptunk ki, amely megérdemelte a győzelmet, mert simán megvert bennünket. Több gólhelyzetük volt, ezzel szemben nekünk gyakorlatilag egy sem.

Ez elfogadhatatlan és meg próbálunk mindent megtenni, hogy többet ilyen silány teljesítményt ne lássunk egy Vasastól.

Természetesen nem fogjuk feladni a céljainkat és – ahogyan már százszor elmondtam - továbbra is mindent megteszünk azért, hogy ez a csapat jövőre osztályt váltson felfelé. Ha kell, akkor ennek érdekében olyan intézkedéseket is hozunk, amelyek ezt a célt elősegítik.

Tudom, hogy a szurkolók nagyon csalódottak – mi is azok vagyunk – de üzenem nekik: higgyenek és bízzanak bennünk, hogy meg fogjuk tenni mindazt, amit a Vasasért szorítók elvárnak tőlünk.

Ez nem egy könnyű helyzet, amiből meggyőződésem, hogy ki fogunk kecmeregni. Sajnos a csapatunkra jellemző, hogy vagy nyer, vagy kikap. Hála Istennek azonban, hogy egyelőre jóval többször nyer (7 győzelem, 4 vereség). Természetesen a 4 vereség helyett jobb lett volna 2-3 döntetlen, de be kell látni, hogy ez nem kívánságműsor.

Kérem a Tisztelt Szurkolókat, hogy tartsanak ki, mi sem adjuk fel álmunkat, hogy ismét az első osztályú bajnokság tagja legyen a Vasas.

Hétfőn reggel bent jártam az öltözőben és megnyugtattam mindenkit, hogy a Vasas NB I-es lesz, csupán az a kérdés, hogy közülük hányan fognak itt ülni akkor, amikor ez a csapat azt ünnepli, hogy ismét az első osztályban szerepelhet.

Remélem, hogy ez a jövő nyáron következik el és minél többen a mostani keretből ott lesznek az ünneplők között. De ha nem akkor sem fogjuk feladni és legfeljebb néhány mostani játékosunk helyén mások lesznek.

Megnyugtatom a szurkolókat: a Vasas az NB I-ben fog szerepelni. A kérdés csak az, hogy mikor? Ez ügyben elszántak vagyunk. Kíméletlenül fogunk küzdeni azért, hogy ez így legyen és ez így is lesz.

 

Szanyó Károly, a Vasas FC vezetőedzője:

 

„Nagyon nehéz mit mondani a Cegléd elleni vesztes mérkőzésről. Isten igazából egyetlen dolog van, ami engem nagyon bánt, hogy azok a Vasas szurkolók akik eljöttek a meccsre, végig kellett nézniük ezt a szenvedést.

Most még az sem volt, ami az elmúlt mérkőzéseken, hogy domináltunk volna, vagy gólszerzési lehetőségeink lettek volna. És ezt mondom annak a tükrében, hogy ellenfelünk nem a feljutásért, hanem a bennmaradásért küzd, így nekik óriási fegyvertény volt, hogy minket le tudtak gyűrni.

Nagyon szégyellem magam a mutatott játék miatt és bízom abban, hogy most már a játékosaim is felmérik, hogy ezzel a teljesítménnyel el fognak szállni feljutási esélyeink.

Természetesen még most is azt mondom, hogy ez a csapat nem felejtett el futballozni és ki fogjuk javítani a hibákat. Erre törekszünk nap-mint-nap, percről-percre.

Kérem a Tisztelt Szurkolókat, hogy ne pártoljanak el tőlünk, támogassanak minket. Hiszem, hogy igyekezetünknek meg lesz a jó gyümölcse.

(Az intézkedésekről készített cikk várhatóan még ma késő délután olvasható lesz honlapunkon.)