Néhány biztató teljesítmény az egymás elleni edzőmérkőzésen

2014-01-22 00:00
Labdarúgócsapatunk aktuális kerete kétfelé osztva, szombaton háromszor 35 perces edzőmérkőzést játszott a Fáy utca Mészöly Kálmán műfüves pályáján.

Labdarúgócsapatunk aktuális kerete kétfelé osztva, szombaton háromszor 35 perces edzőmérkőzést játszott a Fáy utca Mészöly Kálmán műfüves pályáján.

A sárga mezesek 6-3 arányban múlták felül a piros illetve kékmelegítősöket. Az iramra, igyekezetre nem lehetett panasz és a mintegy 50 szurkoló, érdeklődő láthatott néhány kiemelkedő teljesítményt is. 

Mint ismert, legalább 15 olyan labdarúgó van a Vasas focicsapatának jelenlegi keretében, akik próbajátékon kísérlik meggyőzni a szakmai vezetést, hogy érdemes őket leigazolni. Így, bár a két csapat játékosainak a nevét tudjuk, de még a bennfentesek sem mindig ismerik pontosan, hogy némelyikük honnan jött. Ám megnyugtatom az érdeklődőket: amennyiben valaki szerződést kap, részletesen bemutatjuk. 

Sárga csapat:
Németh G. – Görgényi, Füredi, Kiss Róbert, Burány Tamás – Vida, Berecz, Fitos, Nagyházi – Menyhárt, Ádám M.
Piros illetve kék melegítősök:
Lékai – Királyvári, Izing, Tamás László, Piller – Boda, Tot Jeremy, Cseke, Szedlár – Fitt Roland, Kálmán.

A mérkőzés háromszor 35 percig tartott. A második 35 percben Szanyó Károly vezetőedző elkezdett cserélgetni, így a kezdő 22 játékoson kívüli további focisták is játéklehetőséget kaptak. 

Az első gólra a 17. percig kellett várni, amikor is a sárgák vezetést szereztek, Vida Máté révén, aki a jobboldalról, a kaputól mintegy 20 méterre a hosszú sarokba bombázott. 1-0! 
A következő percben csaknem növelték előnyüket a sárgák, ám a védők között kiugró Ádám Martin a kapussal szemben önzetlenül balra gurított, ahol az érkező Menyhárt már leshelyzetből lőtt az üres kapuba.
Vezetőedzőnk nem fukarkodott a biztató, dicsérő szavakkal: „Semmi gond, gyere, csináld tovább”, „Gyönyörű volt Martin, tartsd meg a labdát, fedezd, bravó”, „Göre! Keresd a Zsombi lábát”, „Cseke intelligensen játszik”.

A második 35 percre Németh Gaca helyére Hermány Bence állt be a sárgákhoz. Az 52. percben növelte előnyét a sárga csapat. Ádám Martin passzát Menyhárt lőtte a jobb oldal ötös sarka előtt a kimozduló kapus mellett a bal alsó sarokba. 2-0! Három perc múlva a vegyes csapat játékosa Szedlár ismerte fel, hogy a kapus 10 méterre az alapvonal előtt áll, és 17 méterről jobb belsővel a kapuba emelte a labdát. 2-1! Alig telt el újabb egy perc, az 56.-ban kiegyenlített a vegyes csapat. Az időközben beállt Kőbányai fejelte a jobb oldalról szálló labdát a hálóba, amely előtte még a jobb kapufát is érintette. 2-2!
Remili Mohamed is játéklehetőséget kapott a vegyes csapatban. Vida és Cseke is elhagyta a pályát. „Bendzsi nagyszerű volt” - gratulált vezetőedzőnk Csekének. A 65. perc környékén a sárgák megszerezték a vezetést. Ádám Martin fejelte a labdát a kapu bal sarkába! 3-2!

A III. játékrész szintén egy Ádám Martin góllal kezdődött. Erőcsatárunk 13 méterről lőtte ki a jobb felső sarkot. 4-2!
Nem sokkal ezután egy jobboldali beadást szintén Ádám Martin lőtt a hálóba. 5-2! A sárgák hatodik gólját Berecz Zsombor szerezte (6-2!), míg a végeredményt a vegyes csapat belső hátvédje, Ízing Martin szerezte, aki a 16-oson belül, jobb oldalról, mintegy 14 méterről laposan bombázott a kapu jobb oldalába.

Szanyó Károly röviden így értékelte a látottakat:
- Az elmúlt három nap alatt elvégzett edzésmunka tükrében elégedett vagyok. Láttunk szép megoldásokat. Voltak kiemelkedő teljesítmények. Bár egy csatárt nem mindig a góljai minősítenek, de a három gólt szerző Ádám Martint ki kell emelnem. Kiváló képességű csatárnak tartom, aki ha így fejlődik tovább, és elhiszi, hogy képes megtenni, amit eltervez, akkor még igen szép jövő áll előtte. Az is egyértelműen látszott, hogy az akadémisták közül sokan igen jól megértik egymást a pályán. Szép lassan elkezdtük azt a játékrendszert gyakorolni, amit szeretnék viszont látni a mérkőzéseken.

A Vasas legendás egykori játékosát, Tóth András pályaedzőt is kértük mondja el véleményét az edzőmérkőzésen látottakról. 
- Egészen jó iramú 105 percet produkáltak a játékosok, ahhoz képest, hogy az elmúlt három napban keményen meg lettek hajtva.

A szombati edzőmérkőzésen kiemelkedett teljesítményével, megoldásaival, góljaival Ádám Martin. Ha játékos megfigyelő lennék, noteszomba mindenképpen beírnám a korábban Siófokon játszó 29 éves Menyhártot, aki gyorsaságával, gólpasszaival és Ádám Martinnal való összjátékával hívta fel magára a figyelmet. Fitos szélső játéka is üde színfolt volt a találkozón. nagy kedvvel játszott, labda biztos volt, a jobbszélen rendre megjátszható volt, míg beadásai veszélyesek voltak. Görgényi akarása, küzdeni tudása, átjátszhatatlansága is szembetűnő volt. Cseke Benjámin teljesítményét vezetőedzőnk is méltatta a mérkőzés közben. Valóban, egy ilyen a pályán tisztán látó, kiváló hosszú labdákat adni képes Csekére nagy szüksége lehet csapatunknak. 
Kiemelkedett még (nemcsak csaknem 2 méteres szilaj termetével) Tamás László belső védő, aki amellett, hogy a levegőben úr volt, a földön, a labdával sem volt ügyetlen. Egykori kedvencünk Piller Józsi is nagyon igyekezett meggyőzni a vezetést. Akiket nem említettünk, nem jelenti azt, hogy nem tettek volna meg minden tőlük telhetőt. 

A jövő héttel kapcsolatos információ tisztelt szurkolóinknak, hogy hétfőtől péntekig a 10 órakor kezdődő gyakorlás mellett, már hétfőn, szerdán és pénteken délután 14 óra 30 perctől is lesz tréning. Szombaton pedig 12 órától az első osztályú Diósgyőr vendége lesz csapatunk, amely rögtön már egy komoly erőfelmérőnek ígérkezik.

További hír, hogy egykori csapatkapitányunk Katona Máté remélhetőleg hétfőn részt vesz az edzésen és lehetőséget kap arra, hogy Szanyó Károlyt meggyőzze: szükség lesz rá a tavaszi „hadjárat” során.

rezrez