Négy játékosunk is helytállt a válogatottakban

2017-10-12 16:30
A bajnoki szünet ideje alatt több játékosunk is érdekelt volt különböző válogatottakban. Mind a négy érintett labdarúgónk játszott legalább egy mérkőzésen. Volt köztük góllövő, vb-selejtezőn pályára lépő és értékes pontot szerző játékos is.

A szeptember 30-ai, Honvéd elleni győztes mérkőzésünk után négy játékosunk csatlakozott a különböző válogatottakhoz, hogy  részt vegyenek a selejtező, illetve barátságos mérkőzésekre való felkészülésben. Mindegyik érintett játékosunk pályára is lépett ebben az időszakban, akik fontos szerepet töltöttek be a mérkőzéseken.

Egyetlen felnőtt válogatottunk, Kire Ristevski hosszú ideje stabil kezdő a macedón válogatottban, most sem volt ez másképpen. A Liechtenstein elleni vb-selejtező mérkőzésen is a kezdőcsapatban szerepelt és tevékeny részese volt a 4–0-s győzelemnek. Az olaszok elleni 1–1-es döntetlennel záruló vb-selejtezőn eltiltás miatt nem léphetett pályára. Ezzel Macedónia tizenegy ponttal a selejtezőcsoportja ötödik helyén végzett, két ponttal lemaradva a harmadik helyen záró Albánia mögött.

Vida Máté és Szivacski Donát a magyar U21-es válogatott keretének volt tagja, amely először október 5-én, csütörtökön játszott ideiglenes otthonunkban, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban barátságos mérkőzést Olaszország válogatottja ellen, ami 6-2-es vereséggel zárult. Vida Máté nyolcvannyolc percet töltött a pályán, míg Szivacski Donátot az 57. percben cserélte be Michael Boris szövetségi edző. Az ezt követő Eb-selejtezőn, amelyet Isztambulban játszottuk Törökország korosztályos válogatottja ellen, mindkét játékosunk végig a pályán volt. Izgalmas játékot követően 0–0-s döntetlennel végződött a mérkőzés, így a csoportban két forduló után négy ponttal áll válogatottunk.

Fiatal csatárunkat, Nikosz Vergoszt behívták Görögország U21-es válogatottjába, ahol a San Marino elleni idegenbeli Eb-selejtezőn az 58. percben becserélték, majd a 73. percben gólt is szerzett, amely a hellének harmadik találata volt. A végeredmény 5–0-s idegenbeli győzelem lett. Ezzel négy mérkőzés után pontveszteség nélkül vezetik selejtezőcsoportjukat.

Hangya Szilvesztert bár behívták a magyar felnőtt válogatott keretébe, de mint ismert, vírusfertőzés miatt nem tudott a szakmai stáb rendelkezésére állni.

Gratulálunk játékosaink szerepléséhez! Hajrá, Vasas!