Nagy csatában maradtunk alul a Haladás ellen

2017-03-16 19:32
A Haladás elleni mérkőzésen, nagy csatában végül 3-2-es vereséget szenvedett csapatunk

Jó iramban kezdtük a Haladás elleni találkozót, az első negyedórában mi domináltunk. Az első nagy lehetőség Ádám szabadrúgása volt, veszélyes lövését azonban nagy bravúrral védte Gyurján. A vendégek gyakran szorosan visszaálltak, csak elvétve jutottak el a kapunkig. Ám szinte a semmiből mégis a Haladás jutott vezetéshez: Debreceni hibáját használta ki Williams, aki megszerezte a labdát, majd Nagy mellett elhúzva talált az üres kapuba (0-1).

A gólt követően a szombathelyiek játéka felélénkült, Nagynak azonban csak egyszer kellett komolyabban beavatkoznia, akkor viszont óriási védéssel mentette meg csapatunkat a második góltól. A félidő vége fele ismét mi vettük át a játék irányítását, és könnyen ki is egyenlíthettünk volna ám Saglik végül nemtudott kapura lőni közvetlen közelről, így a félidő egygólos vendég vezetéssel ért véget.

A második játékrész elképesztő iramban és egy gyors gólváltással kezdődött. Már rögtön az első támadásunkból sikerült kiegyenlítenünk: az előre törő Ristevski Remilivel játszott össze, majd a macedón játékosunk néhány védőt kicselezve 8 méterről talált a kapuba (1-1). Sajnos nem sokáig állt döntetlenre a találkozó, pár perccel később újra vezetést szerzett a Haladás: Williams baloldali beadására Kovács érkezett üresen, aki 7 méterről lőtt a kapuba (1-2).

A gólváltást követően mi ragadtuk meg kezdeményezést, több lehetőséget dolgoztunk ki, lövésekkel, beadásokkal veszélyeztettünk, de sajnos eredménytelenül. Majd a 70. percben – ismét a semmiből –   újabb gólt szerzett a Haladás, szinte az első találatot lemásolva volt eredményes Williams, aki Debreceni bizonytalanágát kihasználva találta kapunkba (1-3).

A gólt követően elképesztő rohamba kezdtünk az utolsó 20 percben. A vendégek teljesen visszaálltak, sok-sok beadással, akciókkal próbálkoztunk, melyek kezdetben sikertelenek voltak. Majd a 84. perceben sikerült szépítenünk, Saglik a védők között kibújva fejelt szépen a kapuba Gaál beadását követően, így már csak egy gól volt a hátrányunk (2-3). Nagy nyomást gyakoroltunk a vendég kapura, az egyenlítési lehetőségeink is megvoltak, ám végül még Nagynak kellett egy hatalmas bravúrt bemutatnia a hosszabbítás perceiben.

Óriási csatát hozott a találkozó, ám végül nem sikerült egyenlíteni, 3-2-es vereséget szenvedtünk a Haladás ellen.