Michael Oenning bizakodva várja a bajnoki rajtot

2017-07-14 19:07
Vasárnap útjára indul a labda az OTP Bank Ligában, ahol csapatunk a DVTK együttesét fogadja. Ennek kapcsán kérdeztük Michael Oenning vezetőedzőt a várakozásairól, a felkészülésről és az ideiglenes otthonunkról.

A Diósgyőr lesz az első ellenfelünk a bajnokságban, amely csapattal legutóbb igen küzdelmes mérkőzést vívtunk. Mit vár a mostani találkozótól?

- Új szezon kezdődik, új csapatokkal és keretekkel, ezzel együtt pedig új kiindulási alapokkal, szóval nem érdemes csak az előző mérkőzésből kiindulni. Örülünk annak, hogy végre elkezdődik a bajnokság, igaz, a korán kezdődött felkészülés miatt már rendes mérkőzésütemben vagyunk. Az EL-kiesés után a bajnokság új lehetőségeket nyújt számunkra, ezeket szeretnénk kihasználni. Természetesen ehhez egy jó rajtot akarunk venni, erre pedig a Diósgyőr ellen is van lehetőségünk. Bizonyos vagyok abban, hogy nem adják könnyen magukat, és mindent meg is fognak tenni azért, hogy nyomás alatt tartsanak bennünket. Erre viszont megvannak a válaszaink és az eszközeink. Bizakodó vagyok abban, hogy itthon tartjuk a három pontot.

Említette a korai felkészülést. Mennyire lehet előny az, hogy több mérkőzés van már a hátunk mögött?

- Az elmondható, hogy felvettük a mérkőzésritmust, de a Diósgyőr sem aludta végig az elmúlt heteket, vélhetően ők is egy koncentrált és nyugodt felkészülést tudhatnak maguk mögött. Meglátjuk, hogy mire jutottak vele. Ismerjük a Diósgyőrt, tudjuk, hogy fizikailag masszív és stabil csapatról van szó, emellett magasak is. Tehát minden erőnket mozgósítanunk kell majd, hogy a játéktudásunkkal felülkerekedjünk velük szemben.

Egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a Szusza Ferenc Stadiont még nem tudtuk teljesen megszokni. Hogyan lehetne ezen javítani?

- Többször kell nyernünk pályaválasztóként, akkor jobban fogjuk magunkat érezni ott. Az, hogy nyerjünk, nem a stadionon múlik, hanem rajtunk. A helyzet azt mutatja meg, hogy mennyire nehéz, ha egy csapat elveszíti a saját stadionját és hozzá kell szoknia egy új környezethez. Ehhez pedig idő kell. Nem is akarom nagyon túlbeszélni a dolgot, jó a pálya most Újpesten, ez nem lehet probléma a mérkőzésen. Nyertünk már mérkőzéseket pályaválasztóként is, szóval egyáltalán nem lehetetlen a feladat.

A Diósgyőr elleni mérkőzésünk vasárnap 17 órakor kezdődik. Jegyinformációk itt.