Márkvárt Dávid: Azért utazunk Budaörsre, hogy elhozzuk a három pontot

2022-05-14 14:00
Vasárnap délután a Budaörs otthonában folytatódik a Merkantil Bank Liga, ahol csapatunk folytatni szeretné kiváló formáját, középpályásunkkal az utolsó előtti fordulót megelőzően beszélgettünk.

Hiába a biztos bajnoki cím és a másodosztályú sorozat végéhez közeledünk, Márkvárt Dávid elmondása szerint a csapat minden téren az idei bajnokságra összpontosít, amit pontokban is szeretnének bebizonyítani.

- Egyelőre nem a jövő évadra gondolunk, hanem arra, hogy jó lenne a hátralévő két meccsünket győzelemmel zárni és így a tavaszi szezont veretlenül befejezni. Készülünk napról-napra, mindig a következő meccsre koncentrálunk, hogy azt a lehető legjobban lehozzuk és megnyerjük.

A játékos azt is elárulta, miben érzi a siker kulcsát, melynek szerinte egyértelműen több összetevője van.

- A magabiztos bajnoki cím főként a kiemelkedő tavaszi szezonnak köszönhető, ahol nagyon összeállt a védekezés és a csapatrészek közötti együttműködéssel sem voltak gondok. Külön öröm volt az a hosszú sorozat, amikor ellenfeleink nem találtak be a kapunkba. A hangulat nagyon jó az öltözőben, a pályán is sikerült elkapni a fonalat, úgyhogy szeretnénk, ha mindez az utolsó két meccsen is megmaradna.

A bennmaradásért küzdő vasárnapi ellenfélből a csapat felkészült, így egyértelmű cél a papírforma érvényesítése.

- Hiába nyertük már meg a bajnokságot, akkor sem veszünk félvállról egy mérkőzést sem, bárki ellen játszunk. Szeretnénk minél több pontot gyűjteni, nem lerombolni azt, amit felépítettünk. Azt gondolom, kifejezetten jó üzenet mindenkinek, hogy hiába vagyunk már bajnokcsapat, maximálisan beleállunk a munkába és minden meccsbe. Jól dolgoztunk a héten, azért utazunk Budaörsre, hogy elhozzuk a három pontot.