Márkvárt Dávid a Vasasé

2021-06-21 08:00
A 26 éves válogatott középpályás eddig a rivális DVTK csapatkapitánya volt.

Varga Donát (18) és Uram János (20) után Márkvárt Dávid személyében klubunk a nyári átigazolási időszak harmadik játékosával írt alá szerződést. A 26 esztendős, válogatott labdarúgó 19 évesen már meghatározó játékosa volt a PMFC-nek. A Pécs kizárása után a Puskás Akadémia FC-ben futballozott, ahol 2017-ben tagja volt az NB II-es bajnokcsapatnak, 2018-ban pedig a Magyar Kupa-ezüstöt szerző együttesnek is.
Angyalföldre - miután a két klub megegyezett egymással - a tavaly még élvonalban szereplő, de a kiesés után idén már a Merkantil Bank Ligában induló DVTK-tól érkezett. A középpályás a diósgyőri együttes csapatkapitánya volt, a klub alapembereként a DVTK szurkolóinak egyik nagy kedvence lett. Márkvárt Dávid eddigi pályafutása során összesen 210 alkalommal lépett pályára NB I-es mérkőzésen, három alkalommal pedig a magyar válogatottban is szerephez jutott.

Nagy Miklós, sportigazgató:
- A középpályán több poszton is bevethető Márkvárt Dávid játékstílusa illeszkedhet abba a labdabirtokláson alapuló, kreatív játékfelépítésbe, melynek kialakításán új szakmai stábunk dolgozik. Korábbi klubjának kiesésével előnyös vételi opció lépett életbe a szerződésében, mely opcióval élve kedvező feltételekkel tudtuk megszerezni a játékjogát.

Márkvárt Dávid, a Vasas FC legfrissebb igazolása:
- Nagyon boldog vagyok, hiszen egy olyan múltú klubhoz érkeztem, amely óriási tradíciókkal és sikerekkel rendelkezik. Izgatottan várom már, hogy elkezdődjön a közös munka, mely során egyetlen célunk lehet: feljutni az első osztályba, lehetőleg bajnoki arannyal. Több játékost ismerek, sokakkal játszottam már együtt, így biztos vagyok abban, hogy egy nagyon jó közegbe kerültem, ahol zökkenőmentes lesz a beilleszkedés.