Magabiztos győzelmek a Somorja ellen!

2020-07-04 17:57
Két felkészülési mérkőzést játszottunk Dunaszerdahelyen, 2 győzelmet és 10 találatot szereztünk a Somorja ellen!

Felnőtt csapatunk reggeli programja videózás és közös reggeli volt az Illovszky Rudolf Stadionban, ezt követően két kerettel Dunaszerdahelyre utaztunk. A DAC akadémiájának komplexumában első osztályú környezet, de extrém hőség fogadta a játékosokat.

Az első mérkőzésen a Bánfalvi - Terbe, Csató, Tóth B., Lakatos - Hidi M - Hinora, Szatmári - Vernes, Feczesin, Balajti kezdővel léptünk pályára. A találkozóból egy rendkívül jó iramú és gólgazdag mérkőzés alakult ki, melyen az első perctől csapatunk irányított. A 11. percben Balajti Ádám harcolt ki tizegyenest, amit magabiztosan értékesített, ám ellenfelünk egy elkerülhető szabálytalanság után büntetőt harcolt ki: 1-1.

Feczesin Róbert 3 perc alatt kétszer is villant: egy beadást követően gyönyörűen a hosszú sarokba fejelt, 2 perc múlva pedig a rövid alsóba lőtte a labdát. A második félidő elején ugyan szépíteni tudott a Somorja, de a 65. percben Hinora a jobb alsó sarokba bombázott, a 85. minutumban pedig Birtalan Botond 22 méterről szerzett találatával állítottuk be az első meccs végeredményét.

A következő találkozóra a Szmola - Ujvárosi, Viczián, Gál - Murka, Kleisz, Köböl, Kalmár - Rétyi, Birtalan, Szedlár összeállítással futottunk ki. Az első félidő kiegyenlített összecsapást hozott, viszont a második etapban felgyorsultak az események. Már az 52. percben megszereztük a vezetést: Rétyi Róbert lövésébe értek bele, amiből gól is született. Ezt követően is Rétyi volt a főszereplő, a beadását követően Birtalan Botond a léc alá fejelt. A következő találatunkra 7 percet kellett várni, de a 17 éves Farkas Botond tökéletesen centerezett Hajdú Ádámnak, aki az üres kapuba passzolta a labdát. Felgyorsultak az események: Varga Donát 3 perc alatt kétszer villant, már 0-5 az állás! 

A rendkívüli hőség ellenére is elmondható, hogy mindkét mérkőzés nagyon nagy iramú találkozó volt, Vasas-oldalról összesen 10 gól született, így kijelenthetjük, hogy a találkozók minden szempontból elérték céljukat.

FC STK 1904 Somorja - Vasas FC: 2-5 (1-3)
Összeállítás
: Bánfalvi - Terbe, Csató, Tóth B., Lakatos - Hidi M - Hinora, Szatmári - Vernes, Feczesin, Balajti
Cserék: Szmola, Szivacski, Kovács M., Köböl, Kalmár O., Birtalan, Viczián, Kapornai
Gólszerzők: Balajti (12'), Feczesin (22', 25'), Hinora (65'), Birtalan (85') 

FC STK 1904 Somorja - Vasas FC: 0-5 (0-0)
Összeállítás
: Szmola - Ujvárosi, Viczián, Gál - Murka, Kleisz, Köböl, Kalmár - Rétyi, Birtalan, Szedlár
Cserék: Farkas B., Szivacski, Hajdú, Varga D., Kis-Szemán, Kapornai
Gólszerzők: Rétyi (52'), Birtalan (58'), Hajdú (65'), Varga (69', 71')