Legyőztük a szlovák bajnokot

2019-01-26 14:06
Jól sikerült a bajnoki főpróba a Spartak Trnava ellen.

A szlovák bajnoki címvédő Spartak Trnava ellen játszottuk ötödik téli felkészülési mérkőzésünket Dunaszerdahelyen szombat délután.

Két tizenegyesgyanús szituációval indult a találkozó, előbb Királyt lökték el, majd Hajdút rúgták fel a tizenhatoson belül, ám mindkét esetnél néma maradt a játékvezető sípja. Besét nem igazán tették próbára a szlovákok, kapusunk a 17. percben magabiztosan védett egy lövésszerű beadást, majd a 40. percben kellett jó ütemben kivetődnie, amikor az egyik támadó szöktette magát a tizenhatoson belül. Amikor pedig már úgy tűnt, hogy gól nélkül ér véget az első játékrész, tizenegyeshez jutottunk, miután Murka lábát elhúzta a kapus. 

A labda mögé Balajti állt, támadónk pedig a jobbra vetődő kapus mellett a bal alsó sarokba lőtt. Kis híján megdupláztuk az előnyünket még a szünet előtt, de egy balról érkező labdát Hajdú öt méterről fölé lőtt. A fordulás után Murka pillanatai következtek, szélsőnk előbb a sorfalról levágódó labdát lőtte kevéssel a bal kapufa mellé, majd az 56. percben Szatmárival kényszerítőzött, de kísérlete fölé szállt.

A második félidőben sem forgott veszélyben a győzelmünk, végig mi álltunk közelebb a második gól megszerzéséhez, de végül maradt az 1-0.

Spartak Trnava (szlovák) - Vasas 0-1 (Balajti 44. - 11-esből)

Vasas: Bese - Szivacski, Talabér, Kelemen, Hajdú - Murka, Kovács, Borbély, Szatmári - Király, Balajti, Bévárdi.

Csereként pályára lépett: Lakatos, Rétyi, Hrepka, Birtalan, Szilágyi, Varga D., Tóth K.