Legtöbbször Vida Máté lépett pályára – statisztika, I. rész

2018-06-11 14:16
Sorozatunkban az OTP Bank Liga 2017/18-es évadát vettük górcső alá.

Keretünkből 27 játékos lépett pályára a mögöttünk hagyott bajnokság során, ám ebben még szerepel az a négy labdarúgó is, akik a télen eligazoltak, vagy kölcsönadtuk, illetve az egészségi állapotuk miatt számításba nem vehetők.

Király Botond 1 alkalommal lépett pályára az ősszel, majd 2018 januárjában kölcsönadtuk a Csákvár csapatának, ahol végig alapember volt.
A görög Nikosz Vergosz 4 mérkőzésen szerepelt csapatunkban ősszel, így nem éltünk a kölcsönadási szerződés meghosszabbításával, ezért ez év januárjában visszatért csapatához az Olimpiakoszhoz.
Kulcsár Tamás ősszel 16 meccsen játszott, majd márciusban az MTK-hoz igazolt.
A cseh Jan Simunekkel sérülésére tekintettel 2018 februárjában közös megegyezéssel szerződést bontottunk.
Az év elején négy játékost igazoltunk: Egerszegi Tamást (mind a 14-szer pályára lépett tavasszal), Barczi Dávidot (13), Laczkó Zsoltot (4). Csiki Norbertet is ez év január végén igazoltuk le, ám a március 3-i szombathelyi mérkőzésen megsérült, és azóta nem edzett együtt a csapattal. 
Ha ehhez hozzávesszük, hogy sérülések miatt tavasszal olykor 5-6 mezőnyjátékosunkat nélkülözni kellett, vagyis a tavasszal gyakran 14-15 mezőnyjátékos állt rendelkezésre.

Kleisz Márk térdsérülése miatt mindösszesen 4 találkozón szerepelhetett az ősszel, Murka Benedek a 6. fordulóban, augusztusban keresztszalag-szakadást szenvedett Debrecenben, így 8 hónapot ki kellett hagynia, és csupán májusban tért vissza, amikor még 5 mérkőzést játszott (így összesen 11-et a 33-ból). Gaál Bálintnak Achillesz-ín gyulladása miatt ez év elején négy hónapot ki kellett hagynia, és csupán május 5-én tért vissza (21 meccsen lépett pályára így is).  

A legtöbb alkalommal, 29-szer Vida Máté lépett pályára, minden alkalommal kezdett, és végig a pályán volt. Egy gólt szerzett, az emlékezetes balmazújvárosi bombát.
Alig maradt el mögötte James Manjrekar 28 találkozóval, amelyeken 25-ször kezdett, 20-szor 90 percet játszott, 4-szer lecserélték, 3-szor pedig be.  Kétszer talált be az ellenfelek hálójába, egyszer pedig kiállították.
Őket a harmadik helyen, négyes holtversenyben, Hangya Szilveszter, Ádám Martin, Félix Burmeister és Remili Mohamed követi 27-27 mérkőzéssel.
Baloldali középpályásunk, amikor pályára lépett, mindig a kezdőcsapat tagja volt. 23 alkalommal végigjátszotta a 90 percet, négyszer lecserélték és egy góllal járult hozzá a csapat eredményéhez.
Csapatkapitányunk 26-szor volt tagja a kezdő 11-nek, amiből 8-szor a teljes meccset pályán töltötte, 18-szor gondolta úgy vezetőedzőnk, hogy lehívja a pályáról, 1-szer pedig becserélte őt. Öt gólt szerzett. Az utolsó három találkozón térdműtétje miatt nem játszhatott.  Középcsatárunk a 27 pályára lépés alkalmával 20-szor volt tagja a kezdő tizenegynek, 9 alkalommal az utolsó sípszóig a pályán volt, 10 alkalommal hamarabb elhagyta azt, 7 alkalommal küldték pályára a mérkőzés közben. Termése két gól, és egy alkalommal büntette a játékvezető kiállítással.
Német belső védőnk a 27 pályára lépése alkalmával mindannyiszor tagja volt a kezdőcsapatnak, amiből csupán ötször jutott a lecseréltek sorsára. Feladatához viszonyítva, az elvárhatótól többször, négy alkalommal talált be az ellenfél kapujába.

A negyedik helyen, 26-26 mérkőzéssel Jevgenyij Pavlov és Vaskó Tamás áll. Ukrán-orosz támadónk csupán hatszor kezdett, két alkalommal végigjátszotta a mérkőzést. Két gólt ért el.
Belső védőnk 12-szer volt tagja a kezdőcsapatnak, amiből 11-szer végig is játszotta a meccset.

Az ötödik helyre szorult szintén sérülései miatt Kire Ristevski, aki 24 mérkőzésen szerepelt. Minden alkalommal kezdett, de háromszor lecserélték. Egy gólt szerzett.
Vít Benes – a kezdetben játékengedély hiánya, majd sérülése miatt – 23-szor szerepelt, egy gólt szerzett, Debrecenben.

Berecz Zsombornak – térdoperációja miatt – 23 meccs adatott, amiken három gólt lőtt.

Lubos Kamenár az első 21 fordulót végig védte (42 kapott gól, 2 gól/mérkőzéses átlag), majd az utolsó 12 fordulóban már Nagy Gergely állt a kapunkban (19 gól, 1,58 gól/mérkőzéses átlag). 

Gaál Bálint hosszú sérülése ellenére 21-szer szerepelt csapatunkban, és hat góljával házi gólkirályunk lett. Vogyicska Bálint 20-szor, míg a szintén sok sérüléssel bajlódó, majd Debrecenben kulcscsonttörést szenvedett Szivacski Donát 19-szer lépett pályára csapatunkban.

Négy téli szerzeményünk közül alapemberré váló Egerszegi Tamás az összes tavaszi meccsen pályára lépett (4 gólt lőtt), míg Barczi Dávid 13-szor szerepelt (1 gólt szerzett).
A legtöbbször, 18-szor Remili Mohamed hagyta el a találkozó vége előtt a pályát. Őt követte Ádám 10, Vogyicska 7, Murka 6, továbbá Burmeister, Gaál, és Kulcsár 5-5 lecseréléssel.

A legtöbb, 20 alkalommal Pavlovot cserélték be. Majd 14-gyel Vaskó, 12-vel Vogyicska, 8-cal Szivacski, 7-tel Ádám, 6-tal pedig Kulcsár következik.