Kulcsár: Az volt a célunk, hogy kijussunk Európába

2017-05-21 10:15
Parádés góllal szereztünk vezetést a Gyirmót elleni 2-1-re megnyert találkozón, amely megadta a mérkőzés alaphangját. A találat szerzőjét, Kulcsár Tamást kérdeztük a gólról, a mérkőzésről.

Lőttél már hasonló parádés gólt?

- Az az érdekes, hogy nemcsak a csapattársaim, de az ellenfél játékosai közül is többen kérdezték, hogy szereztem-e már hasonló gólt. Egyet tudok mondani, ami hasonló volt, még a Debrecen játékosaként egy Kecskemét elleni győztes mérkőzésen történt. Azonban nem az a lényeg, hogy milyen volt, hanem az, hogy ez a találat Beró góljával együtt hozzájárult a fontos győzelmünkhöz. Hiszen az volt a célunk, hogy kijussunk Európába.

Sok tekintetben nem volt könnyű mérkőzés. Te hogy láttad belülről?

- Összességében azt kell mondjam, hogy nem olyan rossz csapat a Gyirmót. Eléggé megnehezítették a dolgunkat, még úgy is, hogy tudtuk, kieső csapatról van szó, de jól játszottak. Azonban nekünk nagy volt a tét. Úgy érzem, többet tettünk hozzá a mérkőzéshez, ennek következtében sikerült felülkerekedni rajtuk.

Milyen volt egy félidőt a szél támogatásával, egy félidőt pedig szó szerint széllel szemben játszani?

- Borzasztó volt, de minkét csapat számára. Az első mérkőzésem volt ebben a szép stadionban, ahol jó volt az atmoszféra, azonban nagyon kemény volt a talaj, így ezzel is meg kellett küzdeni. A viharos szél az egyik félidőben az egyik, a második félidőben a másik csapatot zavarta jobban. Most mi tudtuk jobban kezelni ezt a helyzetet.

Tizenhét év után újra az Európa-Ligában (akkor még UEFA-kupának hívták) indulhet csapatunk.

- Ez volt a célunk. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült ezt elérnünk. Ez az egész szezon jutalma, szerintem megérdemelten harcoltuk ki a nemzetközi kupaszereplést. Megmondom őszintén, hogy a 2000-es nemzetközi kupában szerepelt Vasas csapatára nem emlékszem,  de ígérem, ezt a hiányosságomat bepótolom.