Közlemény a Vasas utánpótlás labdarúgásának jövőjével kapcsolatban

2018-05-14 11:49
A Vasas Sport Club közleménye.

A Vasas Futball Club Kft. (99 %-os többségi tulajdonos: Pannonbau- Budapest Kft - Jámbor János) és a Vasas Akadémia Kft. (89 %-os többségi tulajdonos: György Tamás) az elmúlt évek partnersége után az idei szezon végével megszüntette az együttműködési megállapodást.

A fentiek folyományaként a Vasas FC új partner bevonásával teljesítette a 2018/19-es évadra vonatkozó élvonalbeli licensz-követelményeket. Ahogy a Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatásából is kiderül, az új partner a korábbi Vasas labdarúgó, Geress Zoltán érdekeltségéhez tartozó Gerrzo Kft.

Az új helyzetben a Vasas SC mint anyaegyesület főszerepet vállal egy olyan hosszabb távú utánpótlás-struktúra kialakításában, amely a mindenkori felnőtt csapat érdekeit szolgálja.

Ennek értelmében a Vasas (Vasas SC, Vasas FC és esetleges újabb együttműködő partnerek) célja, hogy legalább többségi tulajdont szerezzen a Vasas labdarúgó utánpótlást működtető sportszervezetben, legyen az akár a Vasas Akadémia Kft, akár a Gerrzo Kft, vagy egy saját indítású utánpótlás klub.

A Vasas SC elnöksége a 2018. május 29-i ülésén hoz majd végleges döntést az anyagi és szakmai lehetőségek figyelembevételével, de bármelyik alternatíva is lép életbe, a 2018/19-es szezont a klub labdarúgó utánpótlása a Vasas berkein belül, és a Kubala név használata mellett folytatja a Fáy utcában.