Korcsmár: A végén sem engedhetünk ki a DVTK ellen

2016-12-03 10:04

Szombaton a Diósgyőr következik, amelyik bár megnyerte utolsó három mérkőzését, de több fontos játékosa – Lipták, Elek - eltiltás miatt hiányozni fog. Mennyire lehet ez befolyással a meccsre?
- Biztosan lesz hatása az ellenfélnél, hisz fontos játékosok estek ki. A pótlásuk biztos okoz némi fejfájást nekik, de ez minket nem kell, hogy foglalkoztasson. Nekünk vissza kell találnunk arra az útra, ami a győzelmeket hozta, az utóbbi bajnoki meccseken nem sikerült nyernünk, úgyhogy jó lenne megint három pontot begyűjteni. A szünet előtt nagyon fontos lenne. Próbáljuk majd a saját játékunkat játszani, és kevesebbet foglalkozni az ellenféllel. Azt nem tudom, hogy milyen taktikával fognak felállni ellenünk: hagynak minket játszani és kontrázni próbálnak, vagy ők is játszani akarják majd a focit. Bízom benne, hogy nyílt meccs lesz, amiből mi jövünk ki jobban.

Az első 1-1-re végződött mérkőzésen Diósgyőrben, valamint várhatóan a mostanin is fontos tényező lesz a talaj állapota. Ott is hagyott kívánnivalót maga után, Kispesten is érződik a terhelés.
- Egyértelműen befolyásolja, az utóbbi meccseinket is rossz talajon játszottuk. Az ilyen típusú talaj a védekezőbb csapatnak lesz inkább segítségére. Mivel arra számítok, hogy mi leszünk a támadóbb csapat, így erre különösen ügyelnünk kell, nehogy hátráltató legyen. Emiatt jó lenne korán vezetést szerezni, így arra lenne az ellenfél kényszerítve, hogy minél jobban kinyíljon. Meg kell jegyeznem, hogy jó ellenfél ellen fogunk ettől függetlenül játszani, összeállt az ő játékuk is. Nehéz mérkőzés lesz, de azon leszünk, hogy lehetőség szerint megnyerjük.

A Győri ETO elleni kupagyőzelemmel sikerült hosszabb idő után nyerni. Ez felszabadító hatással lehet csapatunk játékosaira. Szerinted visszaköszönt mindez az utóbbi napok edzésein?
- Egyértelműen, a siker rányomta a bélyegét az utóbbi napok edzéseire. De az is befolyásolja a gyakorlásokat, hogy az utóbbi hetekben sok mérkőzést játszottunk, így emiatt másféle edzésmunkát végzünk. Inkább a frissítésen, mint a terhelésen volt a hangsúly. A finomabb dolgokat szerettük volna átvenni a héten, mint például bizonyos mozgások begyakorolását. A győri győzelem természetesen jót tett, igaz, nem volt egyszerű ott nyerni, de most a végén mi rúgtunk gólt. Az utóbbi bajnokikon (Vidi, Fradi, Honvéd) a végjátékokban kaptunk gólokat, a végére kiengedtünk egy kicsit. Jó lenne, ha nem lenne ilyen izgalmas a mostani meccs és magabiztosan játszanánk és győznénk.