Kleisz Márkkal négyéves szerződést kötöttünk

2016-07-13 13:22
Az alig 18 esztendős Kleisz Márk középpályással 2020. június 30-ig szóló szerződést írt alá Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója, szerdán.

„Nehezen találom a szavakat, mert annyira boldog vagyok. Ez életem első profi szerződése, ami hiszem, hogy mindenképpen fordulópont az életemben. Köszönöm a Vasas felnőtt csapata játékosainak, hogy befogadók, segítőkészek voltak. Nagyon megszerettem ezt a közeget” – nyilatkozta honlapunknak az 1998. július 2-án született fiatal tehetségünk.

"Mindig öröm számomra, amikor egy kiemelkedő tehetségű fiatal labdarúgó kerül a Vasashoz, mint ezúttal is. Márk kiváló adottságú nagy jövő előtt álló focista. Leigazolása jól mutatja, hogy a Vasas felnőtt csapatánál folytatjuk a megkezdett utat, azaz továbbra is fiatal magyar játékosokra kívánjuk építeni a jövő Vasasát. Büszkék vagyunk arra, hogy a múlt évi NB I-ben történő bennmaradásunk során is több fiatal játszott kulcsszerepet a sikerben, mint például Berecz Zsombor, Vida Máté, Hangya Szilveszter, Osváth Attila, Szivacski Donát és Ádám Martin. Biztosak vagyunk abban, hogy az NB I-ben továbbra is ezt az utat kell járnunk” – emelte ki Vancsa Miklós.  

Kleisz Márk 13 éve kezdett el focizni Újpesten, ahol 8 évet töltött. A kapusposzton kívül szinte mindenhol játszatták, viszont számára egyértelmű volt, hogy az ő posztja, amit a legjobban szeret és ahol a legtöbbet tud nyújtani az a belső középpálya. 

„Az akkori edzőim sokat tettek értem és a fejlődésemért, de úgy éreztem egy ponton, hogy váltani kell. Egy alsóbb osztályú csapatba, a Fővárosi Vízművekhez igazoltam. Az egyik döntő tényező az volt a döntésemben, hogy úgy gondoltam sokkal többet tudok fejlődni, ha a vállamra veszek egy csapatot, és vezérként többet kellett vállalnom, mint egy olyan, csapatban, ahol hasonló képességű játékosok vesznek körül. Négy évig voltam a Vízműveknél.

Múlt év nyarán éreztem, hogy egy erősebb csapatba kell igazolnom, hogy minőségi labdarúgó válhasson belőlem. Több embertől is hallottam, hogy a Vasasban jó helyem lenne mivel ez egy remek csapat, tele jó játékosokkal. Sokat segített ebben Sárai Zoltán, aki edzőm volt a Vízműveknél és most menedzserem, valamint Ludman Lajos, aki szintén egyengette pályafutásomat. Köszönök nekik mindent. Nagyon jó érzés volt, ahogyan befogadtak a srácok a Vasas csapatánál. A körülmények nagyon tetszettek. Sosem kaptam még ennyi figyelmet, mint itt. Példaképem a klubhűsége, mentalitása, és tehetsége miatt is Ryan Giggs. Célom bemutatkozni az NB I-ben, egyre többet játszani, és a csapat egyik legjobb játékosává válni.” – mondta el a Vasas FC új igazolása.