Kleisz Márk aktívan készül a visszatérésre

2020-04-04 12:25
A 21 éves középpályásunk adott helyzetjelentést jelenlegi állapotáról.

Legutóbb tavaly decemberben, a III. Kerületi TVE elleni Magyar Kupa-találkozón lépett pályára tétmeccsen válogatott játékosunk, Kleisz Márk. A fiatal labdarúgó a téli felkészülési időszakban is a szakmai stáb rendelkezésére állt, ám a bajnoki főpróba előtt combizom-sérülést szenvedett.

- Eleinte csak egy kisebb sérülésre gondoltam... Éreztem, hogy futásnál húzódik a combom, olyan volt, mintha csak elfáradt volna az izom. A stáb tanácsára pihentettem a lábam, de az újbóli terheléskor - sprint közben - sajnos ismét ugyanazt a fájdalmat éreztem. Akkor már tudtam, hogy ez komolyabb sérülés lesz...

Alapos és mindenre kiterjedő vizsgálatok következtek, a diagnózis pedig újabb kihagyást eredményezett Kleisz Márk számára.

- Az ultrahang-vizsgálat kimutatta, hogy részleges szakadás van a combizmomban, ami miatt 2-3 hetes pihenő várt rám. A kontrollt követően azonban már egészségesen folytathattam a tréningeket - emlékezett vissza honlapunknak 21 éves játékosunk, akinek nem volt szerencséje, hiszen 3-4 nappal később ismét megsérült a combizma sprint közben, ekkor pedig már az előzőnél is nagyobb volt a szakadás mértéke.

- Különböző terápiás - izomstimulációs, lézeres és mágneses - kezelésen vettem részt napi szinten, melyek a most kialakult járványhelyzet miatt szünetelnek, így jelenleg itthon végzem a szakmai stáb által összeállított, speciális feladatokból álló programot. Amint a koronavírus okozta egészségügyi rendelkezések lehetővé teszik, esedékessé válik egy újabb kontroll, ami már - reményeim szerint - zöld utat ad a következő lépcsőfokhoz és a csapattal való közös munkához - zárta bizakodóan honlapunknak adott interjúját Kleisz Márk.