Kleisz: Érzem a vezetőedzőnk bizalmát

2017-04-06 16:30
A mindig mosolygós, optimista 18 éves játékosunk az elmúlt mérkőzéseken kivívta Michael Oenning vezetőedzőnk bizalmát. Az Újpest elleni továbbjutásról kérdeztük.

- Nagyon jól éreztem magam az Újpest elleni visszavágón a pályán - kezdte Kleisz Márk. - Azért is, mert ezúttal nem a szélen kaptam lehetőséget Michael Oenning vezetőedzőtől, hanem középen, ami úgy gondolom, valójában az én posztom. Aztán a második félidő közepén, amikor Beni lejött és Vidus beállt, én kimentem a szélre és a Diarrával kellett megküzdenem, aki egy rendkívül agilis, agresszív, gyors irányváltásokra képes játékos. Nehéz feladat volt az ő semlegesítése, de úgy érzem, hogy ez többnyire sikerült. Szerintem a csapatunk minden tagja nagyszerű munkát végezett az Újpest ellen, és így sikerült továbbjutnunk.

Ugorjunk vissza még a szombati bajnoki mérkőzésre, amelyen a Debrecen két 100 százalékos gólszerzési lehetőségét akadályoztad meg bevetődéseddel, illetve szereléseddel, és az egyik legjobbunk voltál. Lassan stabil tagja leszel a kezdő tizenegyünknek. 

- Azt azért még nem mondanám, hogy stabil tagja lettem a kezdőcsapatnak, mert minden posztért hatalmas harc folyik. Ezért minden edzésen a maximumot kell nyújtanom. Nem dőlhetek hátra, mert volt két mentésem és néhány találkozón kezdő lehettem. Ráadásul megjegyezném, a hajdúságiak ellen nem voltam teljesen elégedett a teljesítményemmel.

Tény, hogy láthatóan élvezed Michael Oenning vezetőedzőnk bizalmát. Mennyire fontos ez neked?

- Nagyon fontosnak tartom, hogy az én esetemben egy fiatal játékos érezze, hogy edzője bátran pályára meri küldeni, és hiszi, hogy az általa kért taktikai feladatokat meg tudja valósítani. Ez esetben nyugodtabban tudok játszani, nem kell stresszelnem, hogyha valamit elrontok, akkor elveszíthetem az edzőm bizalmát. Így azt és úgy tudok játszani, amire képes vagyok. Nekem most az a legfontosabb, hogy fejlődjek, és minél több játéklehetőséget kapjak.