Kiváló játéklehetőség volt az edzőmeccs

2016-07-20 14:57
A nyári felkészülés utolsó mérkőzésén a másodosztályú Siófokkal találkozott együttesünk a Telki edzőközpontban.

Ahogy Michael Oenning vezetőedző előzetesen elmondta, a mai mérkőzésen elsősorban olyan játékosoknak adott lehetőséget, akik vagy új igazolások, vagy a korábbi mérkőzések során kevés lehetőséghez jutottak, így bemutatkozott új szerzeményünk, Felix Burmeister, Gergye Dániel és a sérüléséből felépült Manjrekar James is.

Az első félidő folyamán uraltuk a játékot, több komoly lehetőséget kiharcoltunk. Többek között Czvitkovics lapos lövése a 10., Murka fejese a 30., és Novák kapust ért lövése a 44. percben jelezte fölényünket, de gólt nem sikerült szerezni.

A Siófok csapatának is több helyzete volt, előbb Nagy Richárd felejt a 22. percben, majd Nagy Dániel adott be a 25. percben veszélyesen, ám ezeket kapusunknak sikerült hárítania.

A második félidőben színesebb lett a játék képe. Először a Siófoknak volt nagyobb lehetősége az 52. percben, de Czingráber időben blokkolt. Három perccel később a csereként beállt Ferenczi fejesét védte a siófoki kapus. Ezután sorra követték a helyzetek egymást, de a védelmek jól működtek mindkét oldalon.
Két legnagyobb helyzetünk a 60., illetve a 81. percben adódott. Először Ignatidisz fordult le védőjéről, de lövését megfogta a kapus, illetve Ferenczi nyesése ment el centikkel a jobb kapufa mellett.
A 77. percben mindeközben bemutatkozhatott az előző nap leigazolt fiatal tehetségünk, Gergye Dániel is. A mérkőzés végére az ellenfélnek volt több helyzete, de Pósernek sikerült a lövéseket hárítania. Így a végeredmény 0-0 lett, ami igazságosnak mondható.