Kis Károly: Hasznos meccset játszottunk egy erős csapat ellen

2018-09-07 16:25
Kis Károly vezetőedzőnk nyilatkozott az FTC elleni felkészülési mérkőzés után.

- Nagyon bízom abban, hogy hasznára volt a csapatnak a mérkőzés, hiszen egy jó erőkből álló, erős együttes ellen játszottunk, még akkor is, ha ellenfelünknél is voltak hiányzók. Ez utóbbi megállapítás igaz a mi együttesünkre is, hiszen többen az U21-es válogatottnál vannak, és sajnos akadnak sérültjeink is. Az egyértelmű, hogy egy felpörgetett ritmusú, nagyobb iramú meccset játszottunk, mint amire az NB II-es bajnokságban egyébként hozzászoktunk. Éppen ebben kellene nekünk is fejlődni, hogy gyorsabban gondolkodjunk, cselekedjünk, játsszunk, és agresszívabbak legyünk. Ha ezt meg tudnánk valósítani, akkor az ilyen mérkőzések mindenképpen előbbre viszik majd a játékunkat.

Sikerült kirángatni a fiúkat a nyíregyházi csalódás okozta gödörből?

 - Túl kell lenni az ilyen traumákon, de nagyon nehéz. Először is magamban kellett feldolgozni a sokkhatást, mivel nagyon ritka, hogy ilyen előfordul egy csapattal. Menni kell előre, rengeteget kell dolgozni. Az nagyon jó lenne, ha a sérültjeink felépülnének, a válogatottjaink visszatérése után pedig már teljesebb lesz a keretünk.

A figyelmünket már a somogyiak elleni mérkőzésre összpontosítjuk?

- Igen, ezen a meccsen már annak szellemében léptünk pályára, de itt mást kellett játszanunk, mint majd a jövő vasárnapi bajnokin. A Kaposvárt jól ismerjük, feltérképeztük, így a jövőhét már csak az ellenük történő felkészülésről szól majd.