Kikaptunk a Debrecentől

2017-08-18 21:24
A gyenge első félidei játékunknak köszönhetően sima vereséget szenvedtünk Debrecenben.

Kifejezetten jól kezdtük a Debrecen elleni vendégjátékunkat, a mérkőzés első 20 percében mi voltunk fölényben, helyzeteken azonban kevésbé tudtunk kialakítani. A hazaiak mindössze egy szabadrúgással veszélyeztettek, amit Kamenár szépen kitolt a léc alól.

A félidő közepe tájékán azonban nagyot változott a játék képe, ami sajnos az eredményen is meglátszódott. A 27. percben Tőzsér egy jogosan megítélt büntetőt értékesített (1-0), majd három perccel később Mengolo találatával megduplázta előnyét a DVSC (2-0).

A bekapott gólokat követően volt két lehetőségünk is, de a mérkőzés harmadik gólját mégis a hazaiak szerezték, a 36. percben Varga volt eredményes (3-0). Sajnos kevésbé tudtunk a debreceni kapu elé kerülni, a Lokinak pedig az első félidőben szinte minden bejött, a 43. percben újabb gólt szereztek (4-0), így négygólos hátrányba kerültünk az első játékrészben.

A második játékrészre hármat is cserélt vezetőedzőnk, ám sokáig nem volt egyik oldalon sem helyzet. Majd a 66. percben sikerült szépítenünk Szivacski távoli pontos lövése kötött ki a kapu jobb alsó sarkában (4-1).

A játék kiegyenlített volt a második félidőben, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, részünkről a legnagyobb Vogyicska előtt adódott, de közel tíz méterről a kapu fölé lőtt. A mérkőzés állása már nem változott, 4-1-es vereséget szenvedtünk a Debrecen otthonában. Az utolsó 30 percet Murka sérülése miatt 10 emberrel játszottuk le.

DVSC – Vasas 4-1 (Tőzsér 27. -11-esből, 42., Mengolo 29., Varga K. 36. ill. Szivacski 66.)