Kétgólos siker a Mezőkövesd otthonában

2017-03-04 17:19
2-0 arányban, magabiztos játékkal múltuk felül a Mezőkövesd csapatát idegenben

A tabella 5. helyét elfoglaló Mezőkövesd otthonában szinte az első perctől mi uraltuk a játékot. Az első húsz percben mi birtokoltuk többet a labdát, de nagy helyzetet nem igazán tudtunk kialakítani. Egy távoli lövést és egy fejest jegyezhettünk fel, de inkább meddő mezőnyfölény volt jellemző a játékunkra.

Ám a 20. percben mondhatni váratlanul megszereztük a vezetést: a baloldalról Remili tekert be egy sarokrúgást, a túloldalon Vaskó visszafejelte középre, ezt követően Saglik lőtt majdnem gólt, de csak a kapufát találta el közelről, végül a kipattanót Ristevski lőtte a kapuba (0-1). Ezzel a macedón játékosunk megszerezte első gólját az NBI-ben. A vezető találatot követően is fölényben játszottunk, kisebb helyzetekkel veszélyeztettük a hazai kaput, ám több gól nem született az első félidőben, így egygólos előnnyel vonultunk pihenni.

Az első félidővel szemben nagyon dinamikusan kezdődött a második játékrész, az 50. percben pedig megszereztük a második gólunkat, Berecz volt eredményes: Hangya iramodott meg sebesen a baloldalon, az alapvonalról visszaadta a középen érkező Berecznek, aki jobbal a kapu baloldalába lőtt 10 méterről (0-2).

A gólt követően felpörgött a Mezőkövesd játéka, számos lehetőséget sikerült kidolgozniuk. A sok helyzet mellett három kapufát is lőttek, szépíteni azonban nem tudtak a hazaiak. A 60. perctől a játék irama valamelyest csökkent, főképp a mezőnyben folyt a játék. Itt is, ott is voltak lehetőségek, mi inkább távoli lövésekkel veszélyeztettünk.

Az utolsó percekben Gaál végleg eldönthette volna a mérkőzést, ám a védők szorításában végül nem tudott jól kapura lőni. A találkozón több gól már nem született, nagyon magabiztos játékkal hoztuk el a három pontot a Mezőkövesd otthonából, így továbbra is a harmadik helyen állunk a tabellán. Szép volt, fiúk!