Két fiatalunk az év felfedezettjei között

2016-05-05 15:02
Szivacski Donát és Vida Máté teljesítményét is elismerték.

A csakfoci.hu szakportál az NB I befejezését követően összeállította saját TOP10-es listáját, amely az évad során leginkább bizonyító fiatalokat összegzi. Csapatunkból ketten is tagjai lettek a válogatásnak: Szivacski Donát és Vida Máté - előbbi az 5., utóbbi a 10. helyet érdemelte ki.

A honlap így indokolta választását:

5. Szivacski Donát

Az NB I egyik legfiatalabb játékosa az 1997-es születésű középpályás. A téli felkészülés során került vissza Siófokról a Vasashoz, amelynek Osváth sérülése után gondjai voltak a védelem jobb oldalán. Szivacski számára idegenben poszton állt azonban helyt, fordulóról fordulóra érett teljesítményt nyújtott, hozzájárulva ahhoz, hogy a Vasas, egy stabilabb védelemmel meg tudjon kapaszkodni az élvonalban. Több olyan mérkőzés is volt, ahol a statisztikai mutatók szerint a legtöbb párharcot ő nyerte, és a legtöbb sprintet futotta nem csupán a Vasasban, de az egész mezőnyben. Látva a teljesítményét egy kényszerposzton, nem kérdés, mire lenne képes eredeti posztján, védekező középpályásként.

10. Vida Máté

A Vasasnál végig bátran támaszkodtak az NB II-ben bizonyított fiatalokra a szezon során, és ezen a nehézségek ellenére sem változtattak. Az egyik legtöbbet játszatott tehetség Vida Máté volt (csak két meccsről hiányzott), akinek voltak ugyan hullámvölgyei, de a szezon végére feljavult, gólja pedig bentmaradást ért az angyalföldieknek.