Kérdeznek az akadémisták – aki válaszol: Csató Martin!

2020-06-29 19:24
Legújabb, 32 részes sorozatunkban 32 tehetséges labdarúgót ismerünk meg olyan oldaláról, ami eddig talán rejtve maradt a szurkolók előtt. A kampány rendhagyó: a Vasas Kubala Akadémia fiatal növendékei és a Vasas FC profi labdarúgói együtt vettek részt abban a játékban, ahol a fiatalok bátran tették fel kérdéseiket a felnőtt csapat tagjainak. Az akadémisták nem fogták vissza magukat, színes és olykor-olykor meglepő kérdéseikre őszinte és néhol megindító válaszokat kaptunk. Az első részben 20 utánpótlás-játékos 20 kérdést tett föl, aki pedig derekasan állta a rohamot, nem más volt, mint Balajti Ádám. A második rész is izgalmasra sikerült, 19 kérdés erejéig Birtalan Botondra voltak kíváncsiak a fiatalok, a harmadik epizódban azonban Csató Martiné a főszerep!

Németh Márk (Vasas Kubala Akadémia - U19):
- Mennyire fontos számodra, hogy összhangban légy a kapussal?

Csató Martin (Vasas FC):
- Ugyanannyira fontos, mint a csapat többi tagjával, de a védőkel és Levivel is nagyon jól megértjük egymást. Bárki hibázna, utána korrekten megbeszéljük egymást között a tapasztalatokat.

Zádori Enikő (Vasas Kubala Akadémia - felnőtt női csapat):
- Védőként nyilván a gólok megakadályozása a célod, de mennyire hajt a vágy, hogy – akár pontrúgásból – neked is kinyíljon a gólzsák?

Csató Martin (Vasas FC):
- Hajt a vágy, hogy gólt vagy gólokat ünnepeljek, hiszen nagyon nagy pluszt jelent belső védőként, ha veszélyes vagy a kapura. A legfontosabb és az elsődleges azonban az, hogy mi, védők őrizzük a kapunkat, a gólgyártásra pedig remek támadóink vannak, akik nagyszerűen elvégzik ezt a feladatot!

Gál Anna (Vasas Kubala Akadémia - felnőtt női csapat):
- Ha lehetne szupererőd, mi lenne az?

Csató Martin (Vasas FC):
- A halhatatlanság, hogy minél tovább lehessek a szeretteimmel.

Király Gábor (Vasas Kubala Akadémia – U14):
- Milyen poszton kezdted el a focit?

Csató Martin (Vasas FC):
- Gyermekkoromban támadni szerettem és elég sokáig támadó is voltam, ennek ellenére mégis – viszonylag későn – középhátvéd lettem, azóta pedig itt ragadtam.

Zádori Enikő (Vasas Kubala Akadémia - felnőtt női csapat):
- Labdarúgó édesapád milyen tanácsokkal lát el pályára lépéseid előtt és után?

Csató Martin (Vasas FC):
- Apával az öltözőben nőttem fel, vitt magával mindenhová, rengeteg felvételen láttam játszani. Sokat „szakmázunk”, de ezek a beszélgetések többnyire nem az én meccseimről szólnak. Dicséret ritkábban jön tőle, a gyengébb teljesítményemet szóvá is teszi, de ezt én is érezni szoktam magamon.

Kismartoni Kálmán (Vasas Kubala Akadémia - U12):
- Melyik klubcsapatnak szurkolsz?

Csató Martin (Vasas FC):
- Nagyon szurkolok magunknak, hiszen a Vasas – dicső múltjához méltón – őszintén megérdemli a sikeres jövőt, az pedig, hogy ehhez én is hozzá tudok tenni, óriási motivációt ad nekem. A Vasas mellett a Real Madridot is figyelemmel kísérem, főleg Cristiano Ronaldo idejében szerettem őket, s bár már Olaszországban futballozik, attól én még nem lettem Juventus-drukker.

Bánfalvi Gergő (Vasas Kubala Akadémia - U15):
- Miben más a Vasas az előző csapatodhoz képest?

Csató Martin (Vasas FC):
- Természetesen Csákváron is mindenki örült egy-egy sikereknek, ám a Vasas teljesen más. Komoly tradícióval, elképesztő múlttal, nagy sikerekkel bíró klub, ahol az az elvárás, hogy minden mérkőzést megnyerjünk, mi pedig minden meccsen így megyünk ki a pályára.

Ardai Attila (Vasas Kubala Akadémia - U14):
- Mennyire voltak kemények az edzések a karantén alatt?

Csató Martin (Vasas FC):
- Természetesen egészen más típusú edzéseink voltak a karantén ideje alatt, s bizony akadtak kifejezetten kemény napok is. A stáb profi, egyénre szabott edzésprogramot állított össze a csapatnak, így inkább mentálisan volt fárasztó, mert bizonytalanságban teltek a napok és a hetek. Mindannyian vártuk, hogy minden visszaálljon a régi kerékvágásba.

Kovács Benjámin (Vasas Kubala Akadémia - U14):
- Rúgtál-e már öngólt?

Csató Martin (Vasas FC):
- Igen, sajnos egyet már igen, s ugyan ennek már lassan három éve, de elfelejteni sosem fogom, hiszen az ember az ilyet megjegyzi.

Fodor Bercel (Vasas Kubala Akadémia - U13):
- Ha éppen nem a focival foglalkozol, akkor mi tölti ki az idődet?

Csató Martin (Vasas FC):
- Számomra nagyon fontos, hogy együtt legyek a szeretteimmel, így egyértelműen a családommal töltött idő a válaszom.

Kovács Krisztián (Vasas Kubala Akadémia - U14):
- Mikor kezdted a focit?

Csató Martin (Vasas FC):
- Egyesületi szinten 5 évesen indult a pályafutásom, de arról is vannak emlékeim, hogy két éves korom körül már rugdostam a labdát.

Apáthy Gáspár (Vasas Kubala Akadémia - U14):
- Szerinted ki a világ legjobb focistája?

Csató Martin (Vasas FC):
- Elfogult vagyok, ezért természetesen Ronaldo. Tudom, talán nem ő a legtehetségesebb a világon, de az a munka és energia, amit belefektettet a hivatásába, kétség kívül példaértékű.

Almeida Milán (Vasas Kubala Akadémia - U14):
- Kaptál-e már piros lapot?

Csató Martin (Vasas FC):
- Piros lapot még nem kaptam, bár volt olyan edzőm, aki szerint nagyon nagy probléma, amiért még nem gyűjtöttem be egyet sem. Azonban én nem ennek a híve vagyok, kiállítás helyett igyekszem tisztán leszerelni az ellenfelet.

Simon Szabolcs (Vasas Kubala Akadémia - U14):
- Van a mérkőzések előtt bármilyen különös szokásod?

Csató Martin (Vasas FC):
- Annak érdekében, hogy a komfortérzetem tökéletes legyen, mindig azonos időpontban fekszem le aludni és ugyanígy időzítem az ébredést is, de meccsnapokon a jól megszokott sétámra is mindig ugyanakkor kerítek sort.

Szeles Vince (Vasas Kubala Akadémia - U10):
- A csapatedzésen kívül egyénileg is gyakorolsz?

Csató Martin (Vasas FC):
- Igen, általában posztspecifikus dolgokat szoktam gyakorolni, illetve szeretem folyamatosan fejleszteni mindkét lábamat.

Kertai Zalán (Vasas Kubala Akadémia - U10):
- A karantén alatt hogyan edzettél?

Csató Martin (Vasas FC):
- A klub szakmai stábjától kapott feladatokat maradéktalanul elvégeztem, de abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy miután édesapán nem csupán labdarúgó volt, de most edzőként dolgozik, így volt segítségem és a „labdaéhségemet” is csillapítani tudtam ezekben a mostoha hetekben.

Gyuriczky Dominik (Vasas Kubala Akadémia - U12):
- Kinek szurkolsz egy El Clásicón?

Csató Martin (Vasas FC):
- Gyermekkorom óta a Realnak szurkolok, így a válaszomat már ki is találod…

Paucsics Milán (Vasas Kubala Akadémia - U10):
- Hány kupát nyertél eddig összesen?

Csató Martin (Vasas FC):
- Mivel gyerekként támadó voltam, így rengeteg „Legjobb játékos” és „Gólkirály” díjam van: nagyjából 10-11 darab, fele-fele arányban.

Simon Szabolcs (Vasas Kubala Akadémia - U14):
- Hogy fogadtak a társak télen, a rivális csapattól való átigazolás után?

Csató Martin (Vasas FC):
- Több játékossal már találkoztam a pályán ellenfélként, sőt sokukat ismertem is, ennek ellenére – egy sajnos hirtelen jött vírus és az ezért kihagyott időszak okán – kicsit nehezebben indult a beilleszkedés.

Mónus Zoltán (Vasas Kubala Akadémia - U12):
- Dekázásban mennyi a rekordod?

Csató Martin (Vasas FC):
- Ez egy jó kérdés, mert nem volt soha kedvencem a dekázás. Igazából addig tudok dekázni, míg el nem fáradok. Szívesen párbajoznék Veled, kihívhatlak?