Kamenár: A 11-esnél a megérzésemre hallgattam

2017-10-02 14:43
Kivédett tizenegyes, bravúrok sorozata. Mozgalmas mérkőzést tudhatott maga mögött a Honvéd elleni 4-1-es győzelmünk egyik legjobbja, Ľuboš Kamenár. Kapusunkat kérdeztük a mérkőzésről.

Hogyan láttad a mérkőzést a kapuból?

 - Arra számítottunk, hogy nehéz mérkőzés lesz, mert a Honvéd jó csapat és a bajnoki címvédő is. Az eredmény csalóka, hiszen a Honvédnak is voltak helyzetei, például a tizenegyes, de jól felkészültünk az ellenfélből, tudtuk, hogy mire számíthatunk. Ami fontos volt, és ez elmondható az előző két mérkőzésről, hogy szívből is játszottunk az első perctől kezdve, hiszen tudtuk, hogy az előző bajnokság első két helyezettje ellen csak így lehet eredményesen szerepelni. Annak örülök, hogy hozzá tudtam tenni a magam részét a győzelemhez, de ezt csapatként nyertük meg. Ettől függetlenül ki kell emelnem Mohát, aki egészen kiváló teljesítményt nyújtott.

Lanzafame tizenegyesénél tudtad, hogy hova fogja lőni a labdát vagy a megérzéseidre hallgattál?

– Néztük korábban, hogy Lanzafame hogyan rúg büntetőket, de megmondom őszintén, a tizenegyes pillanatában a megérzéseimre hallgattam inkább. Úgy éreztem, hogy a jobboldalamra fogja lőni. Nem csalt meg a megérzésem. Természetesen boldog vagyok amiatt, hogy ki tudtam védeni a büntetőt, mivel fontos pillanata volt a mérkőzésnek, és ezzel hozzájárultam a győzelmünkhöz.

Volt egy kényszerű csere is a mérkőzésen a védelmünkben. Kapusként mennyire befolyásol egy ilyen téged?

– Nem igazán. Ismerjük egymást eléggé már ahhoz, hogy ha ilyen kényszerű váltásra kerül a sor, akkor nem kell különösebben átállítani magunkat. Akármelyik védő van előttem, tudom, hogy jó játékosokkal van dolgom, akikkel képes vagyok, és a tudok is együttműködni. Másképp nem megy. Persze soha nem jó, ha egy játékos sérülés miatt esik ki, remélem, hogy Felix csípőgondja nem súlyos. Összességében állíthatom, hogy a védelem is nagyon jól teljesített a mérkőzésen. Csapatmunkával, megérdemelten nyertünk.