Játékos leltár csapatunknál

2017-07-12 12:30
A játékospiacon az egyik legfontosabb dátum június 30-a, jellemzően ilyenkor jár le számos labdarúgó szerződése. A másik jelentős határidő pedig az augusztus 31-e, az átigazolási időszak vége. Bár csapatunknál nem volt nagy mozgás, de egy kis leltárt készítettünk a jelenlegi állapotról.

Az érkezők oldalán eddig – Czingráber Mátéval együtt - négy játékos szerepel, míg a távozók száma öt.

Mint ismeretes csapatunk három játékossal kötött – mindhármukkal három éves - július elsején életbe lépett szerződést. A belső védő cseh Vít Benes az FK Jablonecből érkezett. Jó esély mutatkozik, hogy a nehézségek ellenére mégis megkapja a magyar sportorvosi igazolást. A szlovák kapus, Lubos Kamenár, a lengyel Slask Wroclawból érkezett. Legfrissebb szerzeményünket, a szintén belső védő, cseh Jan Simuneket a Dukla Prahánál meglévő élő szerződéséből vásároltuk ki.
Csapatunkkal készül a siófoki kölcsönből visszatért középső védőnk, Czingráber Máté is. Sorsáról később születhet döntés.
A távozók között található belső védőnk Korcsmár Zsolt, aki a dán Midtjylland játékosa lett, szabadon igazolhatóként. Csatárunk Novák Csanád Mezőkövesdre igazolt, míg szélső védőnk, Osváth Attila, a debreceni kölcsön után Puskás Akadémia játékosa lett.

Szintén elhagyta csapatunkat montenegrói Vukasin Polekszics, akinek lejárt egy éves kölcsön szerződése és visszatért klubjához, Békéscsabára.

A német-török Mahir Saglik szerződése június 30-ig tartott. A plusz egy éves opciós szerződése nem lépett életbe, ezért nem léphetett pályára a Beitar elleni hazai visszavágón.  
 

Jelenleg 23 fős a keretünk. Az átigazolási időszak végéig hátralévő bő hat hétben még várhatók érkezők, és ha így lesz, akkor távozók is akadnak majd. Amint a megállapodások hivatalosan is megszületnek, és a szerződéseket is aláírják a felek, természetesen honlapunk beszámol arról.