Iyinbor Patrick visszatért a Vasashoz

2022-07-04 17:00
A fiatal játékos újabb egy évre kölcsönbe érkezett Angyalföldre.

Iyinbor Patrick 2021 nyarán a Ferencváros NB III-as együttesétől került egy évre kölcsönbe a Vasas FC-hez. A 20 éves védő szinte azonnal csapatunk alapemberévé vált: a 38 fordulóból 30 alkalommal kezdőként lépett pályára Angyalföldön, egy gólt szerzett. Patrick idén márciusban bemutatkozhatott az U21-es válogatottban is, ahol a San Marino elleni Eb-selejtezőn – kezdőként – góllal vette ki részét a sikerből.

A játékos az egy éves kölcsönszerződése lejártával visszatért klubjához, s bár a Ferencváros együttesével kezdte meg a nyári felkészülést, klubunk határozott szándéka továbbra is az volt, hogy az előttünk álló idényben újra keretünk tagja lehessen. A tárgyalások sikeresen zárultak, így Patrick a 2022-23-as bajnoki évadban a Vasas FC színeiben fog pályára lépni.

Nagy Miklós, sportigazgató:
- Az előző szezonban nyújtott teljesítményével Patrick egyértelműen bizonyította, hogy helye van csapatunkban és szurkolóink egyik kedvencévé vált, ezért mindent elkövettünk, hogy ismét sorainkban tudhassuk őt. Bízom benne, hogy a fiatalszabálynak megfelelő korú belső védőként az előttünk álló szezonban is védelmünk egyik erőssége lesz.

Iyinbor Patrick:
- Kifejezetten örülök neki, hogy továbbra is számítanak rám a Vasasnál és van lehetőségem visszatérni Angyalföldre. Boldogan jövök ide, hiszen a tavalyi szezon nagyon jól sikerült, bajnokcsapat tagja lettem. Szívemhez nőtt a klub, a csapat és a szurkolók, s bízom benne, hogy minél sikeresebbek tudunk lenni a következő szezonban is.