Iyinbor Patrick egyelőre a Ferencvárosnál kezdte meg a felkészülést

2022-06-05 14:00
A játékos kölcsönszerződése lejártával ugyan visszatért klubjához, azonban továbbra is célunk, hogy Patrick a következő idényben Angyalföldön futballozzon.

Iyinbor Patrick 2021 nyarán a Ferencváros NB III-as együttesétől került egy évre kölcsönbe a Vasas FC-hez. A fiatal játékos rövid idő alatt csapatunk alapemberévé vált: a mindösszesen 20 esztendős hátvéd az idei 38 mérkőzésből 30 alkalommal kezdőként lépett pályára Angyalföldön, egy gólt szerzett. Teljesítményére Gera Zoltán, a magyar U21-es válogatott szövetségi edzője is felfigyelt, így Patrick idén márciusban bemutatkozhatott a nemzeti csapatban, ahol a San Marino elleni Eb-selejtezőn – kezdőként – góllal vette ki részét a sikerből.

Patrick a kölcsönszerződése lejártával visszatért klubjához, s bár a Ferencváros együttesével kezdte meg a felkészülést, továbbra is határozott szándékunk, hogy az előttünk álló idényben is keretünk tagja lehessen.

Nagy Miklós, sportigazgató:
- Iyinbor Patrick egy évvel ezelőtti kölcsönvételekor az volt a célunk, hogy a fiatalszabály keretein belül rendelkezésünkre álljon a 2002-es korosztály egyik legkiemelkedőbb adottságokkal rendelkező belső védője, bővítve ezzel a taktikai lehetőségeinket a fiatalok szerepeltetésének vonatkozásában, mivel elsősorban középpályások és támadók álltak rendelkezésünkre ebben a korosztályban. Patrick sokat fejlődött az elmúlt évben, folyamatos játéklehetőséghez jutott nálunk, aktív szerepet játszott csapatunk sikeres bajnoki szereplésében, így mindhárom érintett fél számara gyümölcsöző volt az ügylet. Az egy éves kölcsön lejártával a játékos visszatért a Ferencvároshoz, ahol megkezdte a felkészülést. A Ferencváros elzárkózott a játékos eladásától, de amennyiben a felkészülés alatt esetleg úgy ítélik meg, hogy lehetőség nyílik rá, részünkről a következő szezonra is nyitottak vagyunk Patrick további szerepeltetésére valamilyen - mindhárom érintett számára előnyös - konstrukcióban.