Ivan Rados: Jó barátok vagyunk

2021-04-21 10:00
Jova Levente a Kaposvár elleni győzelem után azonnal gratulált csapattársának.

A Merkantil Bank Liga 33. fordulójában csapatunk Kaposvárra látogatott, ahol a bennmaradásért küzdő együttes vendégeként listavezető helyről léptünk pályára. Jova Levente pozitív koronavírus tesztje miatt Ivan Rados kapott helyet Schindler Szabolcs kezdőcsapatában, a 2-1-re megnyert mérkőzés második félidejében rutinos hálóőrünk bravúros hárításokkal segítette győzelemre csapatunkat.

- Jól játszottunk, főleg az első hatvan percben - kezdte a találkozó utáni értékelését Ivan Rados. - Több gól volt a meccsben, korábban lezárhattuk volna a mérkőzést, azonban a lényeg ezúttal is a győzelem. Számunkra a feljutás és a bajnoki cím a cél, de a Kaposvárnak is fontos volt a mérkőzés, hiszen a kiesés elől menekülnek. Nehéz mérkőzésre számítottunk, ezért elengedhetetlen volt, hogy megfelelően koncentráljunk. Kicsit csalódott voltam a kapott gól miatt, szerettem volna nullára hozni a meccset, de ez most így sikerült, a lényeg a három pont.

A győzelemmel továbbra is a tabella élén állunk, a Debrecen egyetlen ponttal van lemaradva mögöttünk. Már csak öt forduló van hátra az idei bajnoki sorozatból, azonban nehéz meccsek jönnek, korai lenne ennél messzebb tekinteni, bár annyi bizonyos, hogy a kapuban továbbra is helyt kell állnia.

- Meccsről meccsre készülünk, mindig a következő mérkőzést kell megnyerni, már a Pécsre koncentrálunk. A profi futball ilyen, a lefújás után már a következő mérkőzés a fontos. Azzal nem foglalkozom, hogy hány meccsen fogok még védeni, ez úgyis napról napra fog kiderülni. A lényeg a Vasas, a csapat és az, hogy mindenkinek a saját részét kell beletenni, hogy sikeresek legyünk.

Leventéhez hasonlóan Ivan - néhány mérkőzés erejéig - ősszel otthonról követte figyelemmel a csapat meccseit, hiszen szeptember végén pozitív lett a koronavírus tesztje. Arra a három hétre nem szívesen emlékszik vissza, bár tünetei szerencsére nem voltak.

- Egyik napról a másikra jött a hír szeptemberben, hogy az egyik tesztem pozitív lett. Nem éreztem magam betegnek, nem voltak tüneteim, de a visszatéréshez két negatív tesztre és vizsgálatok sorára volt szükség. A legrosszabb az volt, hogy egyedül voltam végig a lakásomban, senkivel nem tudtam találkozni, a családom Miskolcon volt. Szerencsére megúsztam komolyabb nehézségek nélkül, de nem volt kellemes ez a három hét.

Kapusok között a kezdőbe kerülés joggal lehetne minden hálóőr számára egy nagy lehetőség, ám Ivan nem így tekint a helyzetre.

- Nagyon jó a kapcsolatunk Jova Leventével, legyen szó pályáról vagy magánéletről, próbálunk mindenben segíteni egymásnak, ez nagyon fontos. Bár én vagyok az idősebb és ezáltal talán a rutinosabb, de annak ellenére tanulni tudtam tőle, hogy fiatalabb nálam, ugyanakkor ő is tapasztaltabb lett mellettem. A meccs előtt hosszasan beszélgettünk, sok sikert kívánt, a lefújás után pedig egyből gratulált. Valóban jó barátok vagyunk.

Ivan Rados véleményével Jova Levente is egyetért, szerinte Ivan jelenléte neki és a csapatnak is egyaránt nagyon sokat jelent.

- Ivan nagyon tapasztalt játékos, aki kiváló tanácsokat tud adni, hogy hogyan védhetnék jobban. Sokat tanultam tőle, amióta csapattársak vagyunk, egyfajta mentorként tekintek rá. Ősszel is rengeteget segített, amikor gyengébb formában játszottunk. Korábban csak ellenfélként ismertem a pályáról, így nem tudhattam, hogy milyen ember, de a Vasasnál könnyen összebarátkoztunk.

Levente tesztje a Kaposvár elleni mérkőzés előtt pozitív eredménnyel zárult, így kapusunk nem lehetett ott a vasárnapi bajnoki találkozón.

- Nagyon rossz volt kívülről nézni a meccset, hiszen ahhoz szoktam, hogy a pályáról tudok segíteni a csapatnak. Szerencsére erre most nem volt szükség, mert a srácok jól játszottak, közel jártak a harmadik gól megszerzéséhez is. Ivan kiválóan védett, a meccs után azonnal gratuláltam is neki. A bekapott góllal már nem kell foglalkozni, a következő meccsre kell koncentrálni, hiszen a lényeg a győzelem volt, ismét egy lépéssel közelebb került a bajnoki cím. Nagyon várom, hogy visszatérjek a pályára, ez remélem hamarosan sikerülhet, hiszen szerencsére csak enyhe tüneteim vannak, de addig is sok sikert kívánok Ivannak és a csapatnak!