Idegenbeli bravúr a Loki ellen

2016-10-22 19:30
2-1-re győztünk a Loki vendégeként - továbbra is az élen.

A debreceni vendégjátékunk első játékrésze kezdetben eseménytelenül zajlott, óvatosan kezdtek a csapatok. A 30. perc környékén viszont majdnem megszereztük a vezetést, Kleisz előtt adódott nagy lehetőség, de a kaputól öt méterre blokkolták. Az ezt követő szöglet után nagy kavarodás alakult ki a kapu előterében, ide-oda pattogott a labda, de végül felszabadítottak a védők. 

A debreceniek előtt egy nagy helyzet adódott a 40. percben, Vittek lódult meg egyedül, de Nagy kiválóan helyezkedett, végül a támadó belelőtte kapusunkba. Majd a félidő utolsó percében jött a csattanó, Murka első NB I-es találatával megszereztük a vezetést a 45. percben: nagyjából 16 méterről lőtt laposan, a labda végül a kapu jobb alsó sarkában kötött ki (0-1). A gólt követően átvészeltünk egy debreceni akciót, majd a játékvezető lefújta az első játékrészt.

A második játékrész nagyobb iramban és egy gyors gólváltással indult. Bár először mi veszélyeztettünk a kapu előterében, de sajnos a Debrecen szerezte a mérkőzés második találatát az 51. percben: Holman tekerte kapura jobboldalról, a labda végül egy megpattanás után beakadt a bal felső sarokba (1-1).  Viszont sokáig nem állt ikszre a találkozó, ugyanis az 56. percben Saglik újra vezetéshez juttatta csapatunkat: Kleisz adta be laposan a jobboldalról, Saglik pedig jól érkezett középen és vágta be kapásból öt méterről (1-2).

A második félidő közepén a hazaiak voltak aktívabbak, nem egyszer lőttek kapura, de Nagy szép védésekkel hárította a próbálkozásokat, de ellentámadásainkban is gyakran benne volt a veszély. Az utolsó negyedórában felpörgött a játék, itt is-ott is adódtak nagy lehetőségek. Pavlov akár kétgólosra is növelhette volna előnyünket, de sajnos pörgetése néhány centivel elkerülte a kaput, a túloldalon Holman hagyott ki egy ajtó-ablak ziccert, így továbbra is maradt a 2-1. 

 

Az utolsó percek izgalmasra sikerültek, öt perc ráadás is volt, de főképp a mezőnyben folyt a harc. Viszont nagy helyzet egyik kapu előtt sem adódott, a találkozó állása maradt az 1-2. Ezzel a győzelemmel pedig továbbra is a tabella élén áll csapatunk. 

 

Szép volt, fiúk!