Holnap a 11. helyezett Pécset fogadjuk

2021-09-14 12:49
Szerdai ellenfelünk idei 7 bajnoki mérkőzéséből 2 alkalommal hagyta el győztesen a pályát, 2 meccsen vereséget szenvedett, 3 találkozón viszont pontosztozkodás történt.

Az 1950-ben alapított, számos névváltozáson átesett pécsi klub történelme során egy-egy alkalommal volt ezüst- és bronzérmes az élvonalbeli küzdelmekben, az 1989/90-es idényben pedig megnyerték a Magyar Kupát is. A sikerek mellett a hullámvölgyek sem kerülték el szerdai ellenfelünket, az igazán mélypontot az első osztályból való kizárás, majd a megyei I. osztályban való újrakezdés jelentette számukra. A főleg korábbi pécsi és fiatal játékosokból álló csapat akkor megnyerte a 2015/16-os bajnokságot, feljutva ezzel a harmadosztályba, de sajnálatosan 4 szezonon keresztül ott is maradt a nagy múltú klub. A PMFC 2020-ban már vezette az NB III középső csoportját, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokság után így a másodosztályban kezdhette meg a 2020/21-es szezont. Abban az évben két alkalommal is találkoztunk a pécsi csapattal: novemberben még 0-0 lett az idegenben lejátszott mérkőzésünk végeredménye, április végén azonban - Balajti, Szatmári és Otigba találataival - 3-0-ra győztünk a Fáy utcában.

Az idei bajnoki évadot nem indította jól a PMFC együttese. Nyitó mérkőzésükön hazai pályán kaptak ki 1-0-ra a Szombathelyi Haladástól, a következő három meccsen a Szentlőrinc, a Budaörs és a Soroksár ellen is csak 1-1-1 pontot szereztek. Némi áttörést jelenthetett volna az ötödik fordulóban megrendezett Pécs-Ajka összecsapás, amiből szerdai ellenfelünk került ki győztesen, ám az utána következő találkozón a DVTK magabiztosan győzte le a Pécset. A PMFC vasárnap otthon fogadta a Csákvár csapatát, a hazaiak - a Helesfay – Sági, Rácz, Preklet, Katona – Grabant (Kónya, 62.), Króner (Futó, 62.), Kövesdi, Hegedűs (Hursán, 79.) – Geiger, Adamcsek (Tihanyi, 46.) összeállítással, illetve Geiger és Preklet találatával - 2-1 arányban tartották otthon a 3 pontot, így győztes mérkőzés után érkeznek holnap az Illovszky-stadionba. 

A Pécs együttesét Vas László vezetőedző irányítja, munkáját Szabados József asszisztens edző, Gaál Miklós erőnléti edző és Sólyom Csaba kapusedző segítik. A PMFC keretébe több játékos is érkezett a nyár folyamán: Bíró Bence (MTK Budapesttől kölcsönbe), Bukrán Erik (DVTK), Dávid Zoltán (Kolorcity Kazincbarcika SC), Hursán György (Békéscsaba 1912 Előre), Károly Bálint (KTE), Kövesdi Péter (MOL Fehérvár FC), Marques-Airosa Patrik (Budaörsi SC) és Svedjuk Alex (Nyíregyháza Spartacus FC) is szerdai ellenfelünk keretét erősíti. Távoztak a Pécs együttesétől Bajner Bálint (?), Bartha László (KTE), Batizi-Pócsi Balázs (Budaörsi SC), Gajág Gergő (Kozármisleny FC), Hermány Bence (FC Dabas), Németh Márk (Szentlőrinc) és Óvári Zsolt (WKW ETO FC Győr).

A holnap 17 órakor megrendezésre kerülő Vasas-Pécs összecsapás játékvezetője Hanyecz Bence lesz, munkáját Csatári Tibor és Belicza Bence Péter asszisztensek fogják segíteni. 

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a PMFC elleni bajnoki találkozót az M4 Sport csatornája élőben közvetíti. Az élőképes közvetítés mellett természetesen szöveges tudósítással is jelentkezünk:

VASAS FC - PMFC