Hétfőn a III. Ker. TVE lesz az ellenfelünk

2021-10-15 12:04
35. bajnoki összecsapásunk következik.

Az 1887. január 24-én - egy óbudai kisvendéglőben - alapított III. Kerületi Torna és Vívó Egylet immáron 134 éves múltra tekint vissza, a mozgásra és sportolásra vágyó fiatalok kezdeményezésére létrejött együttes Magyarország negyedik legrégebben alapított sportklubja. A kék-fehér csapat először 1931-ben mutatkozott be az élvonalban, ahol folyamatosan, egészen 1937-ig szerepeltek. Ebben az időszakban megnyerték a Magyar Kupát: az 1931-es döntőben 4-1-re győzték le a Ferencvárost. Az imént említett 1937-es esztendő végül választóvonal lett a klub életében, hiszen abban az évben kiestek az első osztályú küzdelmek sorozatából, a második vonalban pedig egészen 59 évet vártak arra, hogy újra NB I-ben szerepelhessenek. Bár 1996-ban megnyerték az NB II Keleti csoportját és visszajutottak az élvonalba, már az első évben visszaestek. 2000-ben gazdasági okok miatt a klub Csepelre költözött, majd 2002-ben teljesen megszűnt, ám ezzel párhuzamosan 2000-ben III. ker. TUE néven újraalakult, így csak a Magyar Bajnokság negyedik osztályában kezdhették meg a szereplést. A sorozatot veretlenül meg is nyerték az első évben, de azóta felváltva a harmadik vonal és a BLSZ I. osztály között ingáztak. Tavaly az NB III. Nyugati csoportját magabiztosan nyerték meg, mellyel kiharcolták, hogy idén a Merkantil Bank Liga sorozatában szerepeljenek.


A Vasas 34 alkalommal csapott össze a két fél meccstörténelme során a III. Ker. TVE együttesével, mely küzdelmekből 15 alkalommal angyalföldi siker született, 9 találkozó döntetlennel zárult, míg 10 mérkőzésen nem szereztünk pontot. Az első élvonalbeli találkozót 1916. október 8-án rendezték, az akkori bajnoki mérkőzés végeredménye 2-2 lett. A legnagyobb nézőszámot egy 1927-es meccs hozta, az októberi hideg ellenére 20.000 néző volt kíváncsi a két csapatra. A legtöbb találatot 1925-ben láthattuk, a 8. fordulóban megrendezett összecsapáson 5-4-re győztük le a III. Ker. együttesét. Utolsó összecsapásunk 1999. április 7-én zajlott, 22 évvel ezelőtt a Hévízi úton 4-1 arányban múltuk felül az óbudai gárdát.


Az idei bajnokságban nem szerepel jól a III. Ker. TVE. Az eddig megrendezett 11 fordulóban mindösszesen egyetlen alkalommal szerezték meg a győzelemért járó 3 pontot, augusztus 18-án 2-1-re nyertek Ticsakécskén. 4 meccsük zárult döntetlennel: szeptemberben hazai pályán a Budaörs ellen, meglepetésre a listavezető Haladás és a tavalyi élvonalbeli DVTK-val szemben, illetve a válogatott szünet előtt a Csákvár ellen. 6 meccsen szenvedtek vereséget: a Budafok, a Szeged, a Dorog, a Szentlőrinc, a Soroksár és az Ajka ellen sem sikerült pontot szerezniük. Hétfői ellenfelünk az eddig összegyűjtött 7 ponttal jelenleg a tabella 19. helyén szerepel. 

A III. Ker. TVE együttesét Kemenes Szabolcs vezetőedző irányítja, munkáját Czvitkovics Péter és Veress Balázs asszisztens edzők, illetve Kurucz Péter kapusedző és Tepliczky Péter erőnléti edzők segítik.

A keretre pillantva azonnal látható, hogy hétfői ellenfelünk csapatában számos Vasas-múlttal bíró játékos futballozik. Kleisz Márk és Köböl Krisztián a nyári atigazolási időszak alatt kerültek Óbudára. Márk kölcsönben szerepel a III. kerületben: 4 meccsen volt kezdőjátékos (melyekből két találkozót végigjátszott, két alkalommal viszont 33 és 73 percet töltött pályán), illetve 3 mérkőzésen csereként szállt be. Krisztián visszavásárlási opcióval lett a Kerületé, a fiatal játékos összesen két alkalommal tudott kezdőként szerephez jutni (a Haladás elleni bajnokin és a Zalaszentgrót elleni kupameccsen is 56-56 percet játszott), 3 mérkőzésen pedig csereként lépett pályára, gólt nem szerzett. Rajtuk kívül Egerszegi Tamás, Barczi Dávid, Bori Gábor és Remili Mohamed is megfordult a Vasas keretében. A III. Ker. TVE keretéből több fiatal is pallérozódott korábban a Vasas Kubala Akadémián: Rabatin Richárd, Opavszky Balázs, Angyal-Tóth Ákos és Borvető Áron is futballoztak utánpótlásunkban.

A korábbi angyalföldi játékosok mellett fontos kiemelni ellenfelünk további élvonalbeli múltú labdarúgóit is: Rajczi Péter, Szalai Vilmos, Horváth Tamás, Fejes András és Tamási Zsolt is szerepeltek már az NB I-es sorozatban.

A III. Ker. TVE házi góllövő listáját 3 találattal Borvető Áron vezeti.


Hétfői ellenfelünk a válogatott szünet előtt a Csákvárral játszott 2-2-es döntetlent, a III. Ker. góljait Borvető és Fejes szerezték.


A Merkantil Bank Liga 12. fordulójának Vasas FC - III. Ker. TVE összecsapása 2021. október 18-án, hétfőn este 20 órakor kezdődik. A bajnoki mérkőzést az M4 Sport csatornája élőben fogja közvetíteni. Aki lemaradna a találkozóról, utólag felvételről a Médiaklikk felületén visszanézheti! A sportcsatorna élőképes közvetítése mellett természetesen szöveges tudósítással is jelentkezünk a Merkantil Bank Liga 12. fordulójának összecsapásáról:

VASAS FC - III. KER. TVE


A hétfő esti bajnoki találkozó játékvezetője Zierkelbach Péter lesz, munkáját Mohos Milán és Rózsa Dávid fogják segíteni. 


fotó: III. Ker. TVE