Hangya: Tavasszal feledtetnénk a gyengébb őszt

2018-01-04 10:33
Mozgalmas éve volt a 2017-es, a 24. születésnapját a héten ünneplő Hangya Szilveszternek: januárban szerződéshosszabbítás a Vasassal, májusban bajnoki bronz és kupa ezüst, júniusban újabb válogatott behívó, szereplés az oroszok ellen, majd Berecz Zsomborral együtt beválasztották a 2016/17-es szezon legjobb tizenegyébe.

Boldog születésnapot! Hogy teltek az ünnepek?

 - Nagyon köszönöm a jókívánságot. Végre hosszabb időt töltöttem Baján a szüleimmel, a barátaimmal és a kedvesemmel. Mindenki elmesélte, mi történt velük az évben. Nagyon jól teltek a napok, élveztem, és még egy téli „nyaralásra” is futotta az időből.

Hogyan értékelnéd a 2017-es évet a csapat és a saját teljesítményed szempontjából?

 - Úgy vélem, hogy a tavaszi szereplésünk - a kisebb hullámvölgyeket leszámítva - rendben volt. Nagy sikerként könyveltem el a bajnoki dobogós és a kupa második helyünket is. Természetesen mindig szeretném a legjobbat kihozni magamból, úgy gondolom - az olykor hátráltató kisebb sérülések ellenére – többnyire sikerült is, amit megerősít, hogy júniusban Bernd Storck szövetségi kapitány ismét meghívott a magyar felnőtt válogatottba, sőt az oroszok ellen játszhattam is.

Szerinted mi lehetett az oka a vártnál gyengébb őszi szereplésnek?  

 - Én is csak azt tudom mondani, hogy elfáradtunk, testben és lélekben egyaránt. A sikeres 2016/17-es bajnoki szereplésünk jutalmaként elnyert nemzetközi kupaindulás azt eredményezte, hogy alig tíz napunk volt nyáron kipihenni magunkat, ami szerintem is kevésnek bizonyult. Az idő rövidsége miatt alapozni sem tudtunk, és szinte azonnal csúcsformában kellett kerülnünk a Beitar ellen, ha azt akartuk, hogy eséllyel fel tudjuk venni velük a küzdelmet. Ezt úgy gondolom a jeruzsálemi első meccs 80. percéig meg is tudtuk valósítani, ám a kinti – számunkra teljesen szokatlan – magas páratartalmú, forró levegőben a végére összeestünk, és 3-1-ről így lett 3-4, sajnos. Az ősszel minket sújtó sérüléshullámot pedig nincs az a csapat és szakvezetés, amely ki tudná védeni.

Sikerült magad kipihenni az elmúlt szűk egy hónapban?

 - Teljes mértékben. Ezért is vagyok nagyon bizakodó, hogy bő egyhónapos felkészülés után ismét a frissen mozgó, lendületes, kreatív Vasast láthatják a pályán szurkolóink.

Még tavaly meghosszabbították a szerződésedet. Mit jelent ez számodra? 

 - Nagy öröm, hogy a Vasas számít rám, bíznak bennem és ezt nagyon köszönöm a vezetőségnek. Nagyon fontos csapat számomra Vasas, hiszen itt lettem NB I-es játékos és válogatott is. Külön köszönöm, hogy 2015 telén bizalmat szavaztak nekem, majd leigazoltak, és remélem, hogy játékommal megszolgáltam ezt a bizalmat.

Milyen várakozásaid vannak a február végén ránk váró bajnoki meccsek előtt?

- Nagyon pozitívan állok a bajnoki kihívások elé. Úgy érzem, hogy jó esélyünk van feledtetni a gyengébbre sikerült őszi szereplésünket. Kíváncsi vagyok, milyen időjárási és pálya viszonyok várnak majd minket a február 24-i, felcsúti Videoton elleni nyitányon. Hétfőn reggel találkozik a csapat és máris elkezdjük Mátraházán a felkészülésünket. Már nagyon várom az edzéseket, a felkészülési mérkőzéseket, hogy még inkább formába lendüljön a csapat, másrészt a legjobb gyakorlás a mérkőzés. A bajnoki rajtot is optimistán várom. Ha azt a munkát elvégezzük, amit szakvezetésünk eltervezett, felépülnek sérültjeink, és elkerülnek minket az újabb balesetek, akkor hiszem, hogy minden rendben lesz és eredményesen vesszük az akadályokat tavasszal.