Hangya: Gyirmóton nekünk kell diktálni az iramot

2017-05-19 11:56
A Mezőkövesd elleni, 5-0-ra megnyert kupaelődöntő méltó záróakkordjaként tekinthetünk Hangya Szilveszter 86. percben szerzett góljára, amivel be is állította a végeredményt. "Zét" kérdeztük a mérkőzésről, a kupadöntő fontosságáról, illetve előre tekintettünk a Gyirmót elleni bajnokira is.

Gratulálunk a döntőbe jutáshoz! Legtöbbeteknek ez lesz az első kupadöntője. Mi kavarog ilyenkor egy játékos gondolataiban? 
- Nagyon boldog vagyok, főleg, hogy nem játszottam még semmilyen döntőt. Mindannyiunk számára egy fontos mérföldkő volt a döntőbe jutás, így persze az öröm mindenkinél tapasztalható. Izgatott is vagyok és remélem, hogy sikerrel tudjuk zárni ezt a kupakiírást a Ferencváros legyőzésével.

Egyértelmű eredmény született ezen a mérkőzésen, ami jól is indult.
- Örülök annak, hogy ilyen hamar vezetést tudtunk szerezni, így nyugodtabban tudtunk játszani az egész meccsen. Ez látszott a csapaton is. Szerencsére a végén már-már gálameccs lett belőle, de azért voltak kisebb hibáink, amiket ki kell javítani. Talán ez annak is volt köszönhető, hogy nagyobb arányú vezetésünk után a figyelmünk néhol kissé kihagyott. Bízom abban, hogy éles helyzetben ez nem fog előfordulni.

A meccs utolsó gólját éppen te szerezted a 86. percben egy jó ütemben, váratlanul lepasszolt szabadrúgást követően. Ez már a felszabadultság jele volt?
– A mérkőzés vége felé már többet vállalt be mindenki, mint amennyit egy kiélezett helyzetben tett volna. Ilyen körülmények között ezek általában jól is szoktak elsülni. Most is így történt. A gólomnál üresen kaptam a labdát Mohától. Ezt előtte megbeszéltük, mert láttam, hogy a sorfalnál nem nagyon figyelnek az ellenfél játékosai. Kértem, hogy tegye le, aztán ellövöm. Hála az égnek jól találtam el, így a többiek mellett én is tudtam gólt szerezni.

Sok idő az ünneplésre nincs, hiszen szombaton jön a következő bajnoki a Gyirmót ellen, amely ellen nem olyan jó a mérlegünk. Mi kell a győzelemhez ellenük?
– Ugyanúgy kell játszanunk, mint Mezőkövesden, nekünk kell diktálnunk az iramot. Amennyiben mi járatjuk a labdát és sokat mozgunk, akkor úgy gondolom, hogy mi leszünk a győztesek Gyirmóton is. Ezzel ugye közelebb kerülnénk a dobogóhoz is, ami egy óriási eredmény lenne nekünk az előző bajnoksághoz képest.

Annak lehet-e bármilyen szerepe, hogy a Gyirmótnak nincs veszítenivalója?
– Szeretnék ők is megmutatni, hogy itt voltak az NB I-ben és nem véletlenül. Volt egy szerencsétlen sorozatuk, ami miatt nem tudtak bent maradni. Több olyan alkalom is előfordult, amikor vezetést szereztek, de nem tudták azt megtartani. Szerintem úgy fognak felmenni a pályára, mintha nem estek volna ki, emiatt pedig egy jó meccsre van kilátás, aminek a végén remélem, mi leszünk a győztesek.