Győzelemmel avattuk fel az új Illovszky-stadiont

2019-07-05 22:20
Fantasztikus nyitóünnepség után vette kezdetét a Vasas - DAC stadionavató. Illovszky Rudolf gondolatai és a szurkolók rendkívül látványos élőképe után kezdődött a mérkőzés, melynek kezdőrúgását a 92 éves Raduly Józsi bácsi végezte el.

A DAC kezdett jobban, Vida Kristopher 20 méterről a felső lécet találta el, majd nem sokkal később 16-ról alig lőtt mellé. Bő negyedóra után Connor löketét ütötte ki Rados. A 25. percben mi is veszélyeztettünk, Király éles szögből lőtt, Jedlicka védett. A 34. percben Kostrna került nagy helyzetbe, de Rados újra bravúrral védett. Közvetlenül a szünet előtt Balajti próbálkozása ment kicsivel mellé.

A második félidő elején többet kezdeményeztünk, de a kapuk nem forogtak veszélyben. A 60. percben Kalmár tekert fölé egy 23 méteres szabadrúgást, két perccel később pedig Divkovic lőtt a kapu fölé közelről.

A 73. percben Kun 7 méterről leadott lövését Viczián a gólvonalról vágta ki. A 78. percben Nagy Zoárdot lökték fel a 16-oson belül, amiért Solymosi játékvezető 11-est ítélt.  A büntetőt Birtalan magabiztosan értékesítette. A 81. percben beállt Ferenczi István is. Majd a 88. percben Birtalan 22 méterről gyönyörűen csavart a bal sarokba, így fantasztikus atmoszférában, győzelemmel avattuk fel az új Illovszky Rudolf Stadiont.

Vasas – DAC 2-0 (Birtalan 78. - 11-ből, 88.)

1. félidő: Rados – Terbe, Szilágyi, Tóth B., Lakatos – Hinora, Kovács M., Daróczi – Rétyi, Balajti, Király

2. félidő: Szmola (Bősz) – Hinora, Viczián, Tóth D., Hajdú – Kovács M., Gál, Szatmári – Tóth L, Nagy Z., Birtalan