Győzelem a szerb első osztályú Topolya ellen!

2020-07-18 21:00
Értékes győzelmet arattunk az Európa-ligában induló topolyai gárda ellen.

Közel 700 néző előtt, kellemesen enyhe időjárás mellett kezdődött csapatunk Topolyai SC elleni felkészülési találkozója, a pálya szélén ezúttal is a Vasas Kubala Akadémia ifjú növendékei látták el a labdaszedői feladatokat.

A korábbi sérültek közül Feczesin Róbertre már számítani tudott Bene Ferenc vezetőedző, illetve a frissen igazolt Silye Erik és Pekár László is trénerünk rendelkezésére állt.

A Rados - Terbe, Csató, Tóth B., Silye - Hidi M - Hinora, Szatmári - Vernes, Feczesin, Pekár kezdővel indult a mérkőzés, a padon Bánfalvi, Szedlár, Gál, Kalmár, Viczián, Farkas, Kapornai, Kleisz és Balajti ültek - utóbbi apróbb sérülése miatt a héten kevesebbet edzett.

A meccs nem kezdődött szerencsésen, egy topolyai szöglet után Tóth Bence megsérült, ám rövid ápolás után újra csatlakozott a játékhoz. A következő percekben folyamatosan nyomás alatt tartottuk a topolyai kaput: Vernes, Feczesin és Hinora előtt adódtak lehetőségek, ám találat nem született. A 29. percben a TSC is próbálkozott, Siladji 20 méterről laposan megcélozta a kapunkat, de Rados biztosan fogta meg a középre tartó labdát. 5 minutummal később viszont már Feczesin-Pekár-Feczesin volt a labda útja, utóbbi 22 méterről középről, laposan a jobb alsó sarok felé lőtt, de Jorgic védett.

A mérkőzés első góljáig egészen a 38. percig kellett várni: Feczesinnel szemben történt szabálytalanság, a büntetőt támadónk magabiztosan értékesítette! A szünetre egygólos előnnyel mentünk, ám a második félidő elején tovább növeltük előnyünket: jobbról laposan érkezett be a labda, az érkező Feczesin pedig 3 méterről a kapu közepébe gurított.

Az 52. percben egymás után két szögletet végzett el a Topolya, de sikerült felszabadítanunk, ám nem sokkal később Duronjic a 11-es pontnál megtartotta a labdát, majd fordulásból a felső lécet érintve a hálóba bombázott. A szépítő gól nem törte meg a csapatot, rendre alakítottuk ki támadásainkat, ám a végjátékban nem voltunk elég pontosak. Fontos győzelem volt a mai a felkészülési időszak végén, utolsó edzőmérkőzésünk jövő vasárnap Balatonfüred ellen lesz. Köszönjük kilátogató szurkolóinknak, hogy szombat este szeretett csapatuk mellett döntöttek! Hajrá Vasas, mindörökké Angyalföld!

Vasas FC - Topolyai SC: 2-1 (1-0)

Vasas FC: Rados - Terbe (Viczián 75'), Csató, Tóth B., Silye (Kalmár 63') - Hidi M (Gál 83') - Hinora, Szatmári (Kleisz 75') - Vernes (Szedlár 75'), Feczesin (Kapornai 83'), Pekár (Balajti 63')
Topolyai SC: Nemanja - Varga, Ponjevic (Babic 77'), Antonic (Lukic 46'), Skopljak - Tormanovic, Tumbasevic (Santrac 77'), Duronjic  (Eleven 90') - Banjac (Djuric 68'), Siladij, Dostanic (Balaz 46')
Gólszerzők: Feczesin (38', 48'), Duronjic (59')