Győzelem a Ferencváros ellen!

2017-04-15 22:37
Egygólos hátrányból fordítva, végül 2-1 arányban legyőztük a Ferencváros csapatát a Groupama Arénában.

Lendületesen kezdődött a Ferencváros elleni találkozónk, igazi rangadóhoz méltóan játszottak a felek a Groupama Arénában. A kezdeti puhatolózást követően a zöld-fehérek ragadták meg a kezdeményezést, több távoli próbálkozással veszélyeztettek, de eredménytelenül. A 27. percben a vezetéshez is közel járt az FTC, de Varga lövését hatalmas bravúrral védte Nagy. Ha nagyobb szerencsénk van néhány perccel később azonban mi szerezhettünk volna előnyt, de Gaál beadásnak szánt próbálkozása végül a kapufáról kipattant.

A félidőben nem maradtak érintetlenül a kapuk, de sajnos a hazaiak szerezték meg a vezetést: a ráadás perceiben egy szabadrúgást követően a hosszú oldalon Sternberg lőtt kapásból kapura, és bár Nagy beleért még a közeli lövésbe, de végül a kapunkba kötött ki a labda, így egygólos ferencvárosi előnnyel ért véget az első játékrész (1-0).

A második félidőben is folytatódott a parázs összecsapás, az első percekben több alkalommal is villant a sárga lap. Csapatunk jól jött ki a folytatásra, az 54. percben sikerült is az egyenlítés: Gaál jobboldalról érkező visszapasszát Berecz értékesítette magabiztosan közel 16 méterről (1-1). Majd két perccel később jött az újabb Vasas-gól: ismét Gaál adta be a jobboldalról, a labda végül Saglik elé került a kapu előterében, aki közelről nem hibázott, így két perc alatt meg is fordítottuk a mérkőzést (1-2).

A 66. percben emberelőnybe kerültünk, ugyanis Nalepa megkapta a második sárgáját is a találkozón, így idő előtt el kellett hagynia a játékteret. Ezt követően magabiztosan uraltuk a találkozót, és bár az utolsó percekben a hazaiak megpróbáltak egyenlíteni, védelmünk nem hibázott hátul. Sőt, akár növelhettük volna az előnyünket, de Remili szabadrúgása végül a kapufáról kifelé pattant. Több gól azonban nem született a mérkőzésen, így végül 2-1 arányban legyőztük a Ferencváros csapatát és továbbra is a harmadik helyen állunk a bajnokságban.