Gyirmóton tovább szeretnénk javítani tavaszi mérlegünket

2014-04-19 00:00
Csapatunk a Húsvéti Ünnepek Nagyszombatján 18 órakor Gyirmóton arra készül, hogy továbbjavítsa az idén tavasszal lejátszott 7 mérkőzés után elfoglalt előkelő második helyét.

Csapatunk a Húsvéti Ünnepek Nagyszombatján 18 órakor Gyirmóton arra készül, hogy továbbjavítsa az idén tavasszal lejátszott 7 mérkőzés után elfoglalt előkelő második helyét. Játékosaink józan önbizalommal készülnek és csak a győzelmet tudják elfogadni Gyirmóton.

Kezdjük a szombati mérkőzés felvezetőjét a gyengélkedőkkel, akikre nagy valószínűséggel nem számíthat Szanyó Károly vezetőedző.

Németh Gábor kiváló kapusunk állapota szépen javul, kapja a kezeléseket és a lábmasszázst.

Kiss Róbert könyöke egy földet éréskor megsérült, így ő sem játszhat szombaton.

Izing Martin térd sérülése is gyógyul, és remélik már jövő héten bekapcsolódhat az edzésekbe.

Görgényi Dávid hasfal húzódása miatt valószínűleg a jövő héten még pihennie kell védőnknek. Ultrahangos és bioptron lámpás kezeléseket kap.

Ferenczi István a csütörtöki edzésen felugráskor szerencsétlenül ütközött egy játékostársával. Pista megszédült, fejfájásra panaszkodott, és nyakán egy vérömleny is keletkezett. Az ő szombati játéka is kérdéses.

Jó hír viszont, hogy Nánási Balázs belső védőnk a többhét óta tartó achillesz fájdalmak után már a héten edzett.

Csapatunk ha csak az idén tavasszal lejátszott 7 forduló eredményeit tekintjük, akkor az előkelő második helyen áll.


Vagyis akár a peches Nyíregyháza elleni, akár az elpuskázott soproni meccs (és akár még a csabait is ide vehetjük) 2-3-4-5 plusz pontjaival egyértelműen vezetnénk az utólsó 7 meccses tabellát. De már szombaton este lehetőségünk lesz, hogy egy győzelemmel továbbjavítsunk a statisztikán.

A másik figyelemreméltó, hogy tavasszal a mi gólkülönbségünk a legjobb (+11), holtversenyben a Békéscsabával a legtöbb (14) gólt rúgtuk, és holtversenyben a Nyíreggyel a legkevesebbet (3-at) kaptunk.

Szóval van mire büszkének lennünk.

Remili Mohamed, házi gólkirályunk és csapatkapitányunk azt üzeni a szurkolóknak, hogy ugyanabban a játékfelfogásban fognak pályára lépni szombat kora este a Gyirmót ellen, mint az ezt megelőző 7 fordulóban.

"Akár otthon, akár idegenben játszunk ugyanazt a bátor támadó játékot képviseljük. Bár hozzá kell tennem, hogy nem egy rossz csapat otthonába látogatunk szombaton. Ám remélem, hogy ellenfelünk is próbálja játszani a futballt ami úgy érzem nekünk kedvez. A csapat nevében mondhatom, hogy a 3 pont megszerzéséért fogunk játszani Gyirmóton. Remélem hogy még maradt szombat esti meccsre is gól a lábamban. Úgy készültem egész héten. Nyílván a csapat érdeke a legfontosabb, ám úgy látom, hogyha nekem megy a játék, akkor a csapatnak is. És fordítva is így van. Teljesen mindegy kirúgja a gólt, de bízom benne, hogy a Gyirmót kapujába is be tudok találni."

 

Hermány Bence, aki egy hete a Balmaz ellen - kényszerűségből ugyan - de átesett a tűzkeresztségen, és bajnokin kezdő lehetett. Sőt 0-0-nál egy közeli fejest hárított bravurral, ami kihatott a találkozó végső kimenetelére.

"Visszatérve a Balmaz elleni meccsre, nagyon jól éreztem magam a kapuban, örültem, hogy nyerni tudtunk, főleg, hogy gól nélkül lehoztuk a mérkőzést. Nagyon boldog voltam a meccs után, hogy én is hozzá tudtam járulni a csapat sikeréhez. Hogy is volt az a nagy védésem? Ha jól emlékszem, akkor volt egy nagy bedobása az ellenfélnek balról, a röviden megcsúsztatták. Középen a védekezésünk sajnos egy kicsit eltolódott, a hosszún érkezett egy játékos, ráfejelte. Szerencsére nem tudta annyira a kapufa mellé helyezni a labdát, így oda tudtam érni lábbal, és másodjára kézzel is meg tudtam fogni.

Nagyon élveztem a heti edzéseket, és készülök, hogy a Gyirmót elleni meccsen folytatódjon több mint négy mérkőzés óta (375 perce) tartó sorozatunk, hogy nem kaptunk gólt."

 

Gál Mátyás, aki csapatunk tavaszi "menetelésében" meghatározó szerepet játszik.

"Sajnos vasárnap este elkaptam egy betegséget, így a hétfő-kedd kimaradt. Szerdán könnyített munkát végeztem. Úgy készülünk, hogy megakarjuk nyerni a szombat esti találkozót. Folytatni szeretnénk a tavaszi jó sorozatot. Az öltözőben néztük a tavaszi eredmények alapján elkészített tabellát, amelyen második helyen állunk. Azt szeretnénk, hogy ez továbbra is így legyen. Mindent megteszünk, hogy a Gyírmót ellen nyerni tudjunk.

Hogy lehet-e gyakorolni az ellenfél kapuja előtti helyezkedést? Próbálok mindig jó ütemben elindulni a beívelésekre, és megkísérlem, hogy fejjel gólt érjek el. Azt gondolom ennyi a titka, hogy majdnem minden meccsen van egy-két veszélyes fejesem, amiból olykor gól lesz (Cegléd ellen), olykor kapufa (ZTE).

Nagyon jól érzem magam most a Vasasnál. Egy nagyon jó közösség formálódott ki az elmúlt 3 és fél hónapban. Tetszenek az edzői elképzelések, úgy hogy csak pozitív benyomásaim vannak.

Vida Máté, aki a héten Gibraltálban járt az U18-as válogatottal. Arról faggattam, hogyan tud helytállni a többfrontos leterhelés mellett, Vasas, válogatott, és érettségi vizsga.

"A gibraltári utazás nagyon fárasztó volt. 18 órás volt az út. Ugyanis 3 átszállással jutottunk haza Budapestre, a Gibraltár-Malaga-Zürich-Bécs útvonalon. Gibraltár gyönyörű fekvésű, 30 ezer lakosú parányi ország. A mérkőzésről csak annyit, hogy az elején kaptunk két nagyon buta gólt, aztán szaladtunk az eredmény után. Szerintem a játékunk a középpályán rendben volt, csak a támadójátékunk nem volt az igazi, és a védelemben is be-becsúsztak hibák, így aztán nagy kudarcként éltük meg a 2-2-es végeredményt. Szégyenlem is magam emiatt.

A Testnevelési Egyetem labdarúgó edzői szakán szeretném folytatni szeptembertől a tanulmányaimat. Most egyszerre 3-4 dologra kell koncentrálnom - Vasas, válogatott, érettségi, tanulás - ami valóban nagyon nehéz. Az utóbbi 6 hétből öt alkalommal voltam heti 2-4 napot a válogatottnál. Úgy sejtem, hogy a következő hetekben is heti rendszerességgel lesznek utánpótlás válogatott összetartások, bár előre nem tudom melyikre hívnak be (az U18-nál és az U19-nél is érdekelt), illetve melyikre engednek el.

A múlt héten amikor az U19-es válogatotthoz voltam behívva Telkibe, sajnos a Ciprus elleni 2 edzőmeccs egyikén sem játszottam. Ennek egyik oka lehet, hogy a 3 középpályás posztra 8 játékos lett behívva, akik közül én vagyok a legfiatalabb

Most úgy érzem a tanulás részével rendben vagyok, és a következő hetekben ismét maximálisan a labdarúgásra, ezenbelül is a Vasasra tudok koncentrálni.

Jó erőben érzem magam. Feltöltődtem a 3-4 nap alatt Gibraltáron, a tengerparton.

A Gyirmót ellen győzelmet várok a csapattól, szép játékot, legalább olyat, mint a múlt héten a Balmaz ellen."

(Fotók: Vasas11.hu)