Gólkülönbséget is javíthattunk volna (videóval)

2013-11-16 00:00
Újonc kapusunk, Lékai Soma tizenegyest védett első NB II-es bajnoki meccsén

A labdarúgó NB II. tizennegyedik fordulójában idegenben lépett pályára csapatunk.

Kozármisleny-Vasas FC 1-3 (0-2)

Kozármisleny, 300 néző, vezette: Takács János (Galán, Kulcsár)

Kozármisleny: Sólyom - Vég, Fellai, Kiss M., Vattai - Kovács T. (Nagy E., szünetben), Banai - Vituska (Tóth A., 74.), Nagy M., Pap R. - Varga B (Cziráki, 52.). Edző: Szabó Zsolt.

Vasas: Lékai - Horváth L., Görgényi, Izing, Engel (Recklet, a szünetben) - Cseke (Ádám, 71.), Gál, Nagyházi, Horia - Berecz, Remili (Boda, 88.). Edző: Dirk Berger.

29. perc: Remili lépett ki a jobbösszekötő helyén, az ötös sarkánál lövés helyet okosan visszavette a labdát, ezzel elfektette védőjét, pontosan gurított középre, s bár Horia lábáról lepörgött a labda, érkezett Berecz és 5 méterről a jobb sarokba helyezett, 0-1.

33. perc: Remili bal oldali szöglete középen, a kaputól öt méterre felugró Horiáról a hosszú sarokba pattant, 0-2.

66. perc: Gál ütközött Banaival a tizenhatoson belül, a játékvezető kicsit jó szívűen büntetőt ítélt. Nagy Mihály jobb sarokra tartó tizenegyesét Lékai óriási bravúrral kiütötte.

69. perc: Horia indította Remilit a jobbösszekötő helyén, támadónk kicsalta Sólyom kapust, majd önzetlenül középre gurított, Berecz pedig rendkívül higgadtan, a visszafutó védők között a bal sarokba lőtt, 0-3.

91. perc: Jobb oldali szabadrúgás után Vattai Balázs öt méterről csúsztatott a jobb sarokba, 1-3.

A keddi, kisvárdai Ligakupa-meccsen megsérült Németh Gábor nem tudta vállalni a játékot, Dirk Berger pedig úgy döntött újoncot avat a kapuban. Az U21-es csapatunk kapusa, Lékai Soma számára minden bizonnyal emlékezetes marad a bemutatkozás, hiszen azon túl, hogy győztes csapat tagjaként esett át a tűzkeresztségen, a második félidő közepén még tizenegyest is hárított.

A látottak és az ordító ziccerek alapján gólkülönbséget is javíthattunk volna, ám a hazaiak kapusa, Sólyom Csaba több esetben is bravúrral hárított.