Gólerős szélsőt igazoltunk

2019-06-22 11:15
Tóth László egy évre kölcsönben érkezik hozzánk Kazincbarcikáról, vételi opcióval.

A 23 éves szélső 18 évesen mutatkozott be az NB I-ben a Puskás Akadémiában, majd később megfordult a Balmazújváros, a Mezőkövesd és a Szolnok NB II-es felnőttcsapatánál is, a legutóbbi idényt pedig a másodosztályú Kazincbarcikánál töltötte. Új játékosunk az előző szezonokban nemcsak a gólpasszokban jeleskedett, hanem a kapu előtt is feltalálta magát: a 2016/17-es kiírásban 12, a 2017/18-as idényben 13, míg a legutóbbi évadban 8 gólig jutott.

Tóth László egy gyors, jól cselező labdarúgó, aki már 18 éves korában játszott az NB I-ben. Kiemelkedő rúgótechnikával rendelkezik, ezért is tudott szélső létére az elmúlt 3 évben több mint 30 gólt rúgni az NB II-ben. Sokat látunk benne, ezért opciós szerződéssel vettük kölcsön, ha beváltja a hozzáfűzött reményeket, akkor hosszú távon lehet értéke a Vasasnak” - mondta Domonyai László klubigazgató az új érkezőről.

"Nagyon örültem a Vasas megkeresésének, hiszen egy hatalmas múlttal rendelkező klubról beszélünk, amely úgy vélem, nagyon komoly jövő előtt áll - kezdte honlapunknak Tóth. - Sokáig nem is gondolkodtam a váltáson, egyeztettem Szanyó Károly vezetőedzővel és tetszett az a koncepció, hogy a támadófocit helyezi előtérbe, és az is, hogy bízik a fiatalokban. Sokat beszélt velem a vezetőedző az elmúlt időszakban és végig azt éreztem rajta, hogy nagyon a csapatában akar tudni. Mindenképpen az a célom, hogy a játékommal a feljutáshoz segítsem a Vasast."