Géresi Krisztián a Vasasban folytatja

2022-06-10 12:37
Több poszton is bevethető válogatott támadót igazoltunk.

Géresi Krisztián Székesfehérváron kezdte pályafutását, a MOL Fehérvár FC saját nevelésű játékosa az azóta eltelt időszakban egyedül a Puskás Akadémia együttesénél szerepelt kölcsönben.

A 27 esztendős labdarúgó eddig 82 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, melyeken 12 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába. Összesen 13 Európa Liga-selejtezőn játszott, melyeken háromszor volt eredményes. A több poszton is bevethető játékos Székesfehérváron tagja volt a 2017-18-as bajnokcsapatnak, majd a következő két évben bajnoki ezüstérmet és bronzérmet szerzett a Puskás Akadémia labdarúgójaként.

Három mérkőzésen szerepelt a magyar U21-es válogatottban: Liechtenstein, Portugália és Görögország ellen lépett pályára tétmérkőzéseken. 2021-ben meghívót kapott Marco Rossi szövetségi kapitánytól, és San Marino ellen debütált az A-válogatottban is.

Géresi Krisztián 2024. június 30-ig kötelezte el magát klubunkhoz.

Nagy Miklós, sportigazgató:

- Olyan igazolást sikerült megvalósítanunk, amelynek előkészítésén már hónapok óta dolgoztunk. Folyamatos volt az egyeztetés a két klub között, és végül megtaláltuk a klubunk számára szakmailag és gazdaságilag is előnyös megoldást, melynek révén ma örömmel jelenthetjük be Géresi Krisztián átigazolását. Személyében egy rendkívül technikás, kreatív, több poszton is bevethető támadót sikerült megszereznünk. Krisztián pályafutását súlyos sérülés és gerincműtét hátráltatta, azonban akaratának köszönhetően felépítette magát onnan, ahol sokan talán már feladták volna. A Puskás Akadémiában töltött kölcsönidőszaka alatt egyéni villanásaival megmutatta képességeit és a válogatottságig jutott. A Vasasnak, de a magyar labdarúgás egészének egyaránt előnyére válhat, amennyiben Krisztián karrierje nálunk kiteljesedik, és legyőzve a sok nehézséget eljut oda, ahová sérülése előtt tartott. Válogatott képességű játékosról van szó, aki velünk együtt hisz abban, hogy komoly hasznára lehet az élvonalban csapatunknak és játszhat még címeres mezben is. Azon leszünk, hogy mindez megvalósuljon és közösen sok sikert élhessünk meg.

Géresi Krisztián: 

-  Először is köszönöm a bizalmat a Vasasnak, személyesen kifejezetten Nagy Miklósnak, aki hosszú ideje kitartóan hitt abban, hogy ez a mai aláírás valamikor majd létrejöhet, és mindent meg is tett érte. Tudom, hogy ezzel a bizalommal a következő hónapokban, években élnem is kell. Fűt a bizonyítási vágy, meg akarom mutatni elsősorban magamnak, és mindazoknak akik hittek, hisznek bennem, hogy Géresi Krisztián minden nehézség ellenére is képes meghatározó játékos lenni az NB I-ben. Az elhúzódó sérülésem, majd a műtétből való felépülésem során, ha valamit szó szerint megtanultam, akkor az az volt, hogy minden egyes apró lépésért meg kell küzdeni. Lépésről lépésre haladtam idáig, mostantól sem tervezem ezt másképp. Hiszek a munkában, hiszek abban, hogy új közegbe érkezve, képes leszek arra, hogy folyamatosan hasznára legyek a csapatnak. Szeretném élvezni a futballt, és szeretnék örömet okozni játékommal a szurkolóknak. Fehérvári nevelésként nagyon hálás vagyok a Fehérvár FC-nek mindazért, amit értem tettek, amit kaptam tőlük a hosszú évek során, és most azért is, mert partnerek voltak abban, hogy pályafutásomban új fejezetet nyithassak. Mostantól csak erre az új fejezetre koncentrálok, és ebből akarom kihozni a legtöbbet. Az a játékos vagyok, akitől eddig a futball talán többet vett el, mint adott, de hiszek abban is, hogy az élet és a futball végül igazságos lesz, és megkapom mindazt, ami eddig nem lehetett az enyém.