Gálamérkőzést játszunk Putnokon

2018-06-23 12:39
Újjáalakulóban lévő csapatunk szombaton 17:00 órai kezdettel a 2017/18-as évad NB III Keleti csoportjának bronzérmesével mérkőzik meg Putnokon, a Várady Béla sportközpont ünnepélyes avatóján.

Mint ismeretes, a 2018. március 24-re tervezett ünnepélyes átadót a rendkívüli időjárási körülményekre tekintettel el kellett halasztani, azonban a két klub vezetősége folyamatosan dolgozott azon, hogy az eredetileg tervezett programot egy későbbi időpontban meg lehessen tartani. Így esett a választás a mai napra.

Az avató ünnepség 16:30-kor kezdődik, ám a stadion kapuit 16:00 órakor nyitják meg. Az ünnepi műsort a Putnoki Kiscsillagok mazsorett csoport műsora kezdi, majd beszédet mond Tamás Barnabás Putnok Város polgármestere. 
A Várady Béla Sportközpontot átadja Török Dezső a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke, míg a kezdőrúgást Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője végzi el.

17:00 órakor kezdődik a Putnok FC – Vasas FC gálamérkőzés. A félidei szünetben a Sajóvölgye Focisuli játékosai tartanak bemutatót, illetve tizenegyes rúgó verseny is lesz.

Csapatunkból várhatóan pályára lép Vida Máté, Vaskó Tamás, Gaál Bálint, Barczi Dávid, Egerszegi Tamás, Laczkó Zsolt, Ádám Martin, Király Botond, Murka Benedek, Czingráber Máté, Gergye Dániel, Lubos Kamenár és Póser Dániel. Keretünk néhány utánpótláskorú játékossal egészül ki.

Mai ellenfelünkkel 2018. február 11-én felkészülési találkozón megmérkőztünk Telkiben. Akkor 7-1-re (4-0) győztünk. Gólszerzőink, Vida (7.' és 36.'), Ádám (18.'), Burmeister (40.'), Pavlov (60.' és 67.'), Hangya (89.') voltak. A Putnok szépítő találatát Czető érte el (85.').

A Putnok csapata így állt fel ellenünk februárban:
Málik - Bodnár, Gál Sz., Nyisalovits, Czető, Zimányi Á., Balogh, Kemény, Madarász, Tóth, Fehér. Cserék: Katona, Illés, Gál B., Zimányi A. Vezetőedző: Koszta Péter.

Várady Béla ugyan a közeli Gömörszőlősön látta meg a napvilágot 1953. április 12-én, ám még csecsemőkorában Putnokra vitték tanár szülei. Özvegyétől, Judit asszonytól úgy tudjuk, hogy Béla szülőháza már nem áll.

A mai putnoki mérkőzésre az özvegy családjával együtt leutazik, annak ellenére, hogy teljesen még mára sem épült fel a múlt év novemberében elszenvedett agyvérzéséből.

Várady Béla labdarúgó pályafutását 1970-ben kezdte a Putnoki Bányászban, majd egy év következett az Ózdi Kohásznál, ahonnan 1971-ben igazolt a Vasasba, ahol 12 év alatt 338 bajnoki mérkőzésen 174 gólt lőtt. A magyar nemzeti válogatottban 36 alkalommal lépett pályára és 13-szor talált be az ellenfelek hálójába. Az 1972-es müncheni olimpián az ezüstérmes csapat tagja volt.1977-ben 36 találattal magyar gólkirály és egyben Európai Ezüstcipős is lett. 2014. január 23-án, 60 évesen érte a halál Budapesten.

A Putnok – Vasas mérkőzést honlapunkon online közvetítjük.