Fordulatos meccsen döntetlen a Kaposvár ellen

2018-09-16 19:43
Két kiállítás, négy gól, sok izgalom és Bese-bravúrok után 2-2-es döntetlent játszottunk a Kaposvár ellen. A góljainkat Balajti és Rokszin szerezték.

Szatmári Lóránd lövése vezette be a meccset, de a távoli lövést magabiztosan fogta a vendégek kapusa.
Izgalmas pillanatok adódtak a mi kapunk előtt is az elején, így az 5. percben Vaskó önfeláldozó bevetődéssel tisztázott a 16-oson belül nagy helyzetben, és közben fejsérülést szenvedett. Az ijedtség szerencsére nagyobb volt mint a valós baj, és bár kapitányunkat percekig kellett ápolni, vegül folytatni tudta a játékot. Parádés védésekkel Bese Balázs állta ezek után a kaposvári próbálkozások útját, Szabó és Hegedűs fejesét is bravúrral védte az első negyedóra végén. 


Rögtön a kaposvári helyzetek után  Balajti durrantott fölé egy szögletvariáció utan. Inkább a Kaposvár birtokolta ekkor a labdát, de Hinora távolról  leadott lövésével mi veszélyeztettünk  a 30. percben,  ám Pogacsics a jobb kapufa mellé tartó labdát fogni tudta.


Villámgyors és szép összjáték után szereztük meg a vezetést egy perccel később. A támadás Szatmári remek belöbbölt labdajaval indult, amit Ádám Martin kanalazott Balajti elé, akinek lövésébe a kapus csak belekapni tudott, de a labda a hálóban landolt (1-0).

Csapatunkat a gól nem nyugtatta meg, több hiba is becsúszott a játékba és ismét kaposvári helyzetek következtek. Előbb egy beadásszerű lövést tolt ki Bese nagyot nyújtózva, majd jöttek az újabb nagy védések a fiatal kapustól. Kicsit később Bese újabb nagy védése után már a kapufa is kellett segítségként, ugyanis Szakály próbálkozása ott csattant.


Lassan már mindenki a félidő véget várta amikor a játékvezető egy perc alatt két sárga lapot is kiosztott Ádám Martinnak és kiállította.  Igencsak parázs hangulatban ért így véget a játékrész, mivel Ádám mindkét sárgája minimum véleményes volt. 


Lakner sárga lapjával indult a második félidő, de ez nem csendesítette le a háborgó szurkolókat.
Inkább segített ebben második gólunk, amit Rokszin parádés egyéni alakítása előzött meg. Balhátvédünk erőszakosan párharcot nyert a vonal mellett majd az alapvonalonig robogott, csinált egy remek cselt és jobbal a hálóba vágta a labdát (2-0).


A második félidő első negyedórájának a végén ismét Besének kellett két távoli lövést védenie , de a 60. percben a csereként beállt Nagy Krisztián közeli bombájával szemben már tehetetlen volt Bese is (2-1). Sajnos két perc múlva már döntetlen volt az állás, miután Szakály lőtte ki a bal also sarkot (2-2). Az egyenlítés utan emberhátrányban is támadtunk, de a 70. percben már egyenlő volt a csapatok létszáma is, mivel a játékvezető Úr Lászlót második sárgával lekültde miután a kaposvári letarolta Murkát.


Az utolsó 20 percben mindkét csapat megpróbálta megszerezni a győzelmet. 5 perccel a lefújás előtt Vaskó fejjel a kapuba talált egy szép kombináció után de a bíró les miatt érvénytelenítette a találatot. Egy perccel később Hrepka bombáját védte bravúrral Pogacsics, a másik oldalon pedig Bese mutatta be sokadik bravúrját Zsiga lövésénél, így maradt a 2-2-es végeredmény.

Vasas FC – Kaposvári Rákóczi 2-2 (Balajti 32., Rokszin 54., ill, Nagy K. 60., Szakály A. 62.) - piros lap: Ádám M. (45.), ill. Ur (70.)

Részletes tudósítás és összeállítások itt!