Fontos döntetlen a Ferencváros ellen

2018-05-12 21:22
Csapatunk az utolsó pillanatban 1-1-es döntetlenre mentette a Ferencváros elleni rangadót az OTP Bank Liga 30. fordulójában.

Remek iramú első félidőt hozott a ferencvárosi vendégjátékunk, bár főképp a hazaiak irányították a mérkőzést. A zöld-fehérek számos gólszerzési lehetőséget kidolgoztak, de a kapunk érintetlen maradt. Ez köszönhető volt többek között Nagy Gergelynek is, kapusunk remekelt, Paintsil 20. percben leadott lövésénél, majd a 38. percben Böde csúsztatott fejesénél is hatalmasat védett.

Csapatunk inkább a félidő végén került helyzetbe, a legnagyobb lehetőségünk Gaál előtt adódott a 40. percben, de a 17 méteres szabadrúgását a sorfal blokkolta. Két perccel később Burmeister is veszélyeztettet egy lapos lövéssel, de azt Dibusz fogta. A félidő így végül gólnélküli döntetlennel zárult.

A második félidő is hasonló játékot hozott, a hazaiak domináltak, de a helyzetek száma azért jóval kevesebb volt. A 72. percben azért szerencsénk is volt, ugyanis Paintsil lövése a kapufáról kifelé pattant. És bár a nagyobb lehetőségek elmaradtak, a mérkőzés utolsó percei nagy izgalmakat tartogattak.

A ferencvárosi nyomás fokozatosan nőtt és végül a 90. percben meg is szerezték a vezetést Blazic révén (1-0). Ekkor már sokan azt hitték, hogy a mérkőzés eldőlt, de csapatunk nagyot küzdött és a 94. percben egyenlíteni tudott: Hangya ívelt a kapu elé egy szabadrúgást, ahol James lefejelte a labdát Egerszeginek, aki 10 méterről a kapu jobb oldalába lőtt védhetetlenül (1-1). Ezzel csapatunk fontos egy pontot szerzett, és elmozdult a kiesőhelyről.