Feczesin a profi mezőny leghatékonyabb gólszerzője

2020-03-30 14:20
Télen igazolt támadónk rendelkezik a legjobb gól/meccs mutatóval az NB I és az NB II mezőnyét figyelembe véve is.

Túlzás nélkül állítható, hogy a téli átigazolási időszak egyik legnagyobb horderejű igazolását sikerült nyélbe ütnünk, amikor szerződtettük Feczesin Róbertet, aki az őszi szezont követően 8 góllal vezette az élvonalbeli góllövőlistát az Újpest játékosaként, remek teljesítményére pedig Marco Rossi szövetségi kapitány is felfigyelt és pályára is küldte a Puskás Aréna megnyitóján az Uruguay elleni találkozón.

A rutinos támadó aztán a tavaszi szezonban nálunk is folytatta nagyszerű produkcióját, az Ajka elleni idegenbeli találkozón rendkívül fontos tizenegyest harcolt ki - amit végül Balajti értékesített -, majd egy héttel később a Tiszakécske ellen meglőtte első, majd rögtön a második és a harmadik Vasas-gólját is, mesterhármasával 3-1-re győztünk. Válogatott támadónk ezt követően sem állt le, a Kazincbarcika ellen egy-egy gól és assziszt volt a termése, majd a Nyíregyháza ellen duplázni tudott.

A félbeszakított jelenlegi idényben így a 34 éves támadó 7 meccsen 6 gólt jegyez csapatunkban, ez a kiemelkedő adat pedig a legjobb gól/meccs mutató (0,86) a másodosztály egész mezőnyét is tekintve - ahogyan ilyenkor szokás, a statisztikánál azokat a játékosokat vettük figyelembe, akik legalább 5 alkalommal pályára léptek.

Sőt, Fece a jelenlegi állás szerint az élvonalban is maga mögé utasít mindenkit, a 12 mérkőzésen szerzett 8 találata 0,67-es gól/meccs átlagot jelent. Ha a két osztály statisztikáját összegezzük, akkor támadónk 19 meccsen 14-szer talált az ellenfelek kapujába, ami 0,73-as mutatót jelent, így kijelenthető, hogy Robi magasan a magyar profi mezőny leghatékonyabb támadója a mostani idényben.

Így tovább, Fece!