Faragó Bálint: Még sok munka van előttem, de a kitűzött célért dolgozok minden nap

2022-12-28 11:22
Fiatal tehetségünk súlyos sérülést szenvedett augusztusban, ezúttal rehabilitációjáról és az új év kihívásairól beszélgettünk vele.

A 2004-es születésű Faragó Bálint 2019-ben került a Vasas Kubala Akadémiára, ahol a korosztályos válogatott középpályás 2021-ben tagja volt utánpótlásunk U19-es ezüstérmes csapatának, s aki az idei szezont már a Vasas Futball Club NB I-es csapatának játékosként kezdte meg.

- Nyáron profi szerződést írhattam alá, ami hatalmas dolog volt számomra, ahogyan az is, hogy az NB I-es csapattal csinálhattam végig a nyári felkészülést és minden edzőmeccsen pályára léphettem. Ideálisan alakult minden: a szezon kezdetekor játszottam három NB III-as találkozón a második csapatban, közben pedig meghívást kaptam az U19-es válogatottba, majd a kooperációs partner Dorogban léptem pályára a másodosztályban, közben pedig a felnőtt csapattal edzettem. Az egyik dorogi mérkőzés utolsó percében azonban egy szerencsétlen mozdulat következtében elszakadt a keresztszalagom, egy hét múlva pedig már műtötték a lábam. A műtétet követő napon azonnal elindult a rehabilitációs programom, megkezdtük a gyógytornásszal a felépülésemet szolgáló hosszú munkát.

A sajnálatos sérülés óta Bálint minden napját aszerint éli, hogy a lehető leghamarabb, újra egészségesen állhasson csapatunk szolgálatába.

- A műtét utáni este még éreztem fájdalmat, de szerencsére a további időszak fájdalommentesen telt. Az első hat hétben mankóval jártam, de azután éreztem, hogy napról-napra erősebb a lábam és egyre jobban tudom terhelni. Az első szakaszban a gyógytorna volt a legfontosabb, a komolyabb edzéseket viszont a műtét után két hónappal kezdhettem el, akkor már a konditeremben dolgoztam.

Szurkolóink és a csapattársak sem feledkeztek meg Bálintról, hiszen minden héten találkozhattunk vele mérkőzéseinken, a fiatal játékos sérülése ellenére nyomon követte csapata szereplését.

- Természetesen minden meccsen ott vagyok, legyen szó NB I-es vagy NB III-as találkozóról. Folyamatosan beszélek a társaimmal, figyelem a csapat mindennapjait és nagyon szorítok nekik minden mérkőzésen.

Az új év reményeink szerint gyors gyógyulást és teljes felépülést hoz fiatal tehetségünk számára, hiszen mindenki nagyon várja, hogy Bálint újra piros-kék szerelésben, egészségesen futhasson ki a pályára.

- Lassan négy hónapja estem át a műtéten. Mára eljutottunk odáig, hogy már a pályán edzek és rendszeresen végzek kíméletesebb futógyakorlatokat, mellette a konditermi edzéseken is nagyon szigorúan felépített edzésprogram szerint haladunk, és végre néha már labdát is látok. Tudom, hogy ez egy türelmes, hosszú folyamat és még sok munka van előttem, de ha minden megfelelően halad, akkor áprilisban csatlakozhatok a csapatedzésekhez. Az előzetesen kalkulált nyolc hónapos felépülési időszak akkor telik le, úgyhogy ezért a kitűzött célért dolgozok minden nap.