Emberhátrányban kaptunk ki a ZTE-től

2019-05-19 16:20
A Merkantil Bank Liga 38. fordulójában 5-0-ra kikaptunk a bajnok ZTE-től. Csapatunk 65 percig emberhátrányban játszott Bese Balázs kiállítása miatt.

Az első helyzet a vendégeké volt: a 8. percben Barczi ívelt középre egy szabadrúgást, Bobál fejesét azonban Bese kiütötte. Egy perccel később Barczi adott középre, Hudák pedig 8 méterről a kapuba fejelt. Negyedóra után Balajti gurította vissza a labdát Kovács Milánnak, aki 19 méterről lőtt, Zöldesi bravúrral védett.

A félidő közepén Bobál fejesét fogta Bese, majd az ellentámadás végén Király passzolt Birtalanhoz, aki 17 méterről kevéssel gurított mellé. A 24. percben Király két védőt is becsapott egy csellel, majd 14 méterről alig lőtt fölé. Egy perc sem telt, amikor Balajti passzolt Szatmárinak, aki 12 méterről a léc fölé helyezett.

A 28. percben tíz emberre fogyatkoztunk: Bese ütközött Bobállal a tizenhatoson kívül, amiért a játékvezető kiállította kapusunkat. Kelemen ment le, hogy Bősz beállhasson. A 20 méteres szabadrúgást Bedi a bal kapufára tekerte.

Emberhátrányban is támadtunk azonban, Szatmári remek ütemben ugratta ki Balajtit, aki egy jó csel után 14-ről fölé lőtt. Az ellentámadás végén Bobál lépett ki ziccerben, de Bősz jól mozdult ki és nagyot védett. A 42. percben Vojnovic 8 méterről növelte a vendégek előnyét.

A második félidő elején Szatmárit buktatták a 16-os előterében, a szabadrúgást Birtalan fölé vágta. Az 55. percben Balajti lőtt éles szögből az oldalhálóba. A következő a percek a kapusokról szóltak, előbb Zöldesi védett kétszer is, Hinora, illetve Balajti próbálkozásánál, majd Bősz mutatott be két bravúrt Bobál és Bédi lövésénél.

A 67. percben a csereként beállt Novák passzolt a kapuba egy kapufáról kipattanó labdát. A 69. percben Bobál 16 méterről kilőtte a bal sarkot, majd a 84. percben Bedi alakította ki a végeredményt. 

Vasas – ZTE 0-5 (Hudák 8., Vojnovic 42., Novák 67., Bobál 69., Bedi 84.)