Előzetes tájékoztatás a Vasas-Honvéd edzőmérkőzésről

2018-01-22 16:12
Január 27-én, szombaton 10 órakor a Honvéd csapatát fogadjuk felkészülési mérkőzésen a Fáy utcai Mészöly Kálmán műfüves pályán.

- Hétfőn elkezdődött a hatósági engedélyeztetése a szombati, Vasas – Honvéd felkészülési mérkőzésnek – tájékoztatta honlapunkat Keresztúri András, technikai igazgató.

Mint ismeret, a Mészöly műfüves pálya NB I-es mérkőzés megrendezésére nincs engedélyezve, függetlenül attól, hogy bajnoki, vagy edzőmérkőzésről van szó.

Másrészt a helyszínen – a fémszerkezetes lelátón –, a hazai és vendégszurkolók elkülönítése biztonsági kockázatot jelent.

Ezért minden NB I-es csapatok közötti meccset külön engedélyeztetni kell a rendőrséggel, az ÁNTSZ-szel és a Katasztrófavédelmi Hatósággal.

Végső döntés várhatóan csütörtök délután, a hatósági bejárás után születik. Ha úgy határoznak a szakemberek, hogy nézők előtt rendezhetik meg a találkozót, akkor 124 hazai és 60 vendégszurkoló lehet jelen a mérkőzésen. Ez esetben a Honvéd-drukkereket csak a Béke út felől, a Shell benzinkút melletti ideiglenes bejáraton engedik be, míg a Vasas szimpatizánsokat a Hajdú utcai autós bejáron keresztül.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy amennyiben lehetnek drukkerek a nézőtéren, személygépjárművel akkor sem lehet majd behajtani sporttelepre. 

Pozitív hatósági döntés esetében azt is kérik a rendezők, hogy aki a nézőtérről szeretné megtekinteni a találkozót, az időben jöjjön ki a pályára, mivel érkezési sorrendben, karszalaggal, csak megengedett számú nézőt engednek be a biztonságiak.

A Vasas FC vezetése bízik a hatóságok kedvező elbírálásában, és abban, hogy nézők előtt, biztonságos körülmények között sikerül lebonyolítani a két patinás klub felkészülési mérkőzését.

Kérjük a két csapat drukkereit, hogy figyeljék a Vasas FC honlapját, ahol minden ezzel kapcsolatos friss információt közzéteszünk.     

Hajrá, Vasas!
Mindörökké, Angyalföld!